Mèdia 20/05/2015

"El nazisme devia tenir coses bones i coses dolentes", o com encendre la xarxa des de TVE

Una advocada tertuliana del programa de La 1 'Amigas y conocidas' es fica en una polèmica que la fa TT intentant defensar una ONG que només reparteix menjar a indigents amb nacionalitat espanyola

Ara
2 min

BarcelonaHi ha un error fatal en un debat o una tertúlia: caure en el parany d'establir –o seguir– una comparació entre un fet polèmic i el nazisme. Diu la llei de Godwin que quan una conversa s'allarga sense canviar de tema hi ha la probabilitat que aparegui la referència a Hitler o el seu règim criminal. I aleshores has begut oli.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Li va passar ahir, dimarts, a l'advocada i tertuliana de Televisió Espanyola Teresa Bueyes. Va ser en el programa 'Amigas y conocidas', de La 1, presentat per Inés Ballesteros. Bueyes s'havia ficat en el difícil i arriscat intent de defensar una ONG que només dóna menjar a indigents amb nacionalitat espanyola i va caure en la trampa de contestar a una referència d'una altra tertuliana al nazisme. "Així va començar el nazisme, seleccionant", va deixar anar aquesta rival. I Bueyes es va ficar de peus a la galleda immediatament: "Alguna cosa bona devia tenir el nazisme, i altres de dolentes", va deixar anar.

Les altres tertulianes i la presentadora es van posar les mans al cap i ella va intentar arreglar-ho dient: "No em refereixo al règim nazi que fos bo en ell mateix, vull dir que en tots els règims, en totes les religions, a tot arreu hi ha gent que fa el bé i gent que fa el mal".

No hi havia res a fer. La polèmica estava servida i la xarxa es va disparar immediatament. I Bueyes encara va trobar una altra galleda per tornar-s'hi a ficar de peus, aquesta vegada amb un tuit que deia: "Cal condemnar el règim nazi pels seus crims, però, com en tot, hi ha coses que es van fer bé, autopistes, descobriments...".

TUIT DE TEResa Bueyes

Més tard, quan el nom 'Teresa Bueyes' ja era 'trending topic', va demanar disculpes directament per no saber-se explicar. Aquesta vegada la piulada deia: "Condemno el nazisme i els terribles crims comesos. Lamento profundament no haver-me explicat bé. Hi havia poc temps. Demano disculpes".

stats