Mèdia 30/05/2019

Nou conflicte entre Mediapro i la RFEF: la productora impugnarà l'adjudicació del VAR

L'empresa de Jaume Roures creu que les bases beneficiaven la seva rival

Albert Castellví
2 min
Un àrbitre consultant el VAR durant un partit de Lliga d'aquesta temporada

BarcelonaEl conflicte obert entre Mediapro i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) arran del concurs per a l'adjudicació dels drets audiovisuals de la final de Copa s'embolica encara més. La productora catalana va anunciar aquest dimecres al vespre que impugnarà un altre concurs organitzat per la Federació, en aquest cas el del servei del VAR de les pròximes temporades, perquè considera que les bases beneficiaven Hawk-Eye Innovations Limited, l'única altra empresa que hi optava i que, finalment, va ser l'escollida, segons va comunicar la RFEF aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mediapro es queixa que "encara que les clàusules del concurs puguin semblar aparentment competitives, la puntuació més elevada s'adjudicava amb un únic criteri: el nombre de competicions a les quals s'havia prestat servei", un requisit que, segons la productora, "només beneficiava un altre operador". Les bases del concurs determinaven que l'aspirant que hagués prestat el servei del VAR en més competicions rebria 55 punts, i els altres obtindrien una puntuació proporcional al nombre de tornejos en què haguessin participat. Per a l'oferta econòmica els punts també es repartien proporcionalment en funció dels preus proposats per cada empresa, però amb un màxim de 45 punts.

En opinió de Mediapro, aquest plantejament "beneficiava especialment un dels dos ofertants, de manera que eren irrellevants l'oferta econòmica i la qualitat dels aspectes tècnics". La companyia de Jaume Roures indica, a més, que la seva oferta era "la més avantatjosa de les dues presentades", ja que suposava "un estalvi de quasi un milió d'euros".

Aquest concurs ha de servir per adjudicar el servei d'assistència a l'arbitratge a través de vídeo (VAR) per a la pròxima temporada i les tres següents, tant per a la Lliga com per a la Copa del Rei. Mediapro recorda que ha sigut l'encarregada de prestar aquest servei durant la temporada que ara s'acaba (la primera en què el VAR ha estat en funcionament a les competicions espanyoles) i que ho ha fet "sense cap incident tècnic i a plena satisfacció dels seus gestors", segons va manifestar la setmana passada el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Carlos Velasco Carballo. Així mateix, el grup assenyala que està oferint el mateix servei a 16 competicions de tot el món "amb total satisfacció de les corresponents federacions".

Per això, diu Mediapro, "posarà en marxa totes les accions legals que estiguin al seu abast per evitar que es vulnerin els seus drets". La productora ja es va enfrontar a la RFEF la setmana passada, després que la seva oferta per adquirir els drets audiovisuals de la final de la Copa del Rei fos descartada d'entrada a causa d'una clàusula que el jutge va considerar abusiva. La justícia va obligar a repetir l'adjudicació, i la Federació ho va fer a última hora i sense donar l'opció a Mediapro de presentar una segona oferta econòmica, com sí que havien fet la resta d'operadors que s'havien presentat al concurs. Per aquest motiu, la productora va anunciar que emprendria accions legals contra la Federació també per aquest motiu.

stats