Guardons

Oberta la convocatòria del VII Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales

S'hi poden presentar candidatures fins al 10 de juny

ARA
2 min
María Luz Morales

BarcelonaL'Observatori Cultural de Gènere i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb el suport de l'ARA i la col·laboració de l'ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya), han convocat la setena edició del premi María Luz Morales, que té per objectiu incentivar treballs periodístics sobre l’empoderament de les dones i els feminismes en qualsevol dels seus vessants. El guardó, que fa honor amb el seu nom a qui va ser directora de La Vanguardia i primera dona directora d'un diari d'abast estatal, vol incentivar treballs periodístics de caràcter feminista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El jurat concedirà un premi i un accèssit, que s'atorgaran a treballs periodístics breus en suport paper, digital o audiovisual (s'hi inclouen pòdcasts, vídeos o webdocs). Pot optar al premi qualsevol treball sobre temàtica feminista o d'empoderament de la dona publicat durant el 2023 en un mitjà estatal. No hi ha restriccions per qüestions de llengua: s'hi poden presentar treballs en català, castellà, gallec i basc. El premi està dotat amb 2.000 euros i l'accèssit amb 1.000 euros. La convocatòria està oberta fins al 10 de juny del 2024 a les 15.00 h i les candidatures s'han de presentar a través de l'adreça observatoricultural@gmail.com, especificant el nom complet de l’autor, el DNI, l'adreça postal i un telèfon de contacte. El lliurament es farà públic el 3 de juliol, a la CIBA de Santa Coloma de Gramenet. Les bases completes de la convocatòria són aquí.

En aquesta edició el jurat estarà format per Maribel Cárdenas (directora de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet), Esther Vera (directora de l’ARA), Marta Corcoy (presidenta de l’ADPC), Rosa Cerarols (UPF), Gemma Lienas, Lluís Reales i M. Àngels Cabré.

En l’edició anterior, el premi va ser per a la periodista Ebbaba Hameida pel treball “Afganistán, un año después. La muerte en vida de las afganas bajo los talibanes” (RTVE) i l’accèssit per a les periodistes Carol Espona i Isabel Ojeda pel reportatge “Destinos forzosos” (RTVE). Els guardons van ser obra de l’artista Raquel Aznar.

stats