Televisió
Mèdia 31/10/2018

'OT' prescindeix d'Itziar Castro, la seva professora d'interpretació

L'actriu assegura que el programa ho ha decidit unilateralment i de forma "precipitada"

à.g.
2 min
Itziar Castro, caracteritzada com a Goya, a 'Vis a vis'

BarcelonaVa arribar per sorpresa, amb la difícil missió de substituir els Javis, i se n'anirà també abruptament. Itziar Castro va rebre dilluns la comunicació que no es comptava més amb ella com a professora d''Operación Triunfo' amb efectes immediats. L'actriu, que està preparant la nova temporada de 'Vis a vis', ja havia rebut algunes crítiques indirectes de Noemí Galera, directora de l'acadèmia del programa, quan renyava els alumnes perquè no aconseguien emocionar durant les seves actuacions. L'encaix de Castro en el programa no ha sigut fàcil, ja que el seu mètode és molt més ortodox i no donava el joc dramàtic que sí que aconseguien els Javis –Javier Ambrossi i Javier Calvo–, més adequat al que s'espera d'un 'talent' amb no poques dosis de 'reality'.

Aquest dimecres al migdia, els representants de l'actriu han explicat la seva versió dels fets a través de Twitter, i han deixat clar que la decisió que Castro no continuï com a professora d'interpretació "ha estat presa de forma unilateral per la direcció del programa i comunicada de forma precipitada sense que Itziar Castro s’ho esperés”.

El comunicat remarca també que la intèrpret "ha deixat altres compromisos professionals per dedicar-se de ple al programa" i que "la seva implicació" en el concurs està "fora de qualsevol dubte". "En aquestes sis setmanes s'ha bolcat en la seva feina com a professora d''Operación Triunfo'", assegura el text. En aquest sentit Castro nega que tingui "altres compromisos professionals", tal com "s'ha insinuat en alguns mitjans", i subratlla que "aquest no és el motiu pel qual deixa el programa". El comunicat afegeix que l’actriu mai ha deixat un projecte a mitges i que tornaria “encanta” si la tornessin a trucar de l’Acadèmia.

Per la seva banda, la productora del format, Gestmusic Endemol, ha difós un comunicat sobre el cas a través de la web de RTVE en què detalla que es va decidir prescindir dels serveis de Castro "des de dilluns a la nit", i que se li va comunicar personalment "després de les seves classes". La productora argumenta que l'actriu "no ha aconseguit els objectius esperats a la seva àrea", però remarca que "en cap moment s'ha posat en dubte la seva dedicació, la seva capacitat i el seu talent". Tot i així, diu Gestmusic, "la seva feina amb els concursants no ha donat el resultat esperat a les gales". A partir de dijous, un nou professor ocuparà el lloc de Castro.

L'actriu ha aparegut en pel·lícules com 'Campeones', 'Pieles' o 'Matar a Dios', a banda de participar en programes televisius i sèries com 'Paquita Salas', 'El crac' o 'El cor de la ciutat'.

stats