MITJANS PÚBLICS
Mèdia 30/07/2018

Paloma del Río, Jenaro Castro, Juanma Romero... el personal de RTVE que es postula per presidir l'ens

Avui a mitjanit es tanca el termini per presentar candidatures

à.g.
1 min
Paloma del Río, Jenaro Castro, Juanma Romero... el personal de RTVE que es postula per presidir l'ens

BarcelonaTot i que des de divendres Rosa María Mateo és ja administradora única de RTVE, l'ens busca nova presidència, perquè la periodista ha assumit el càrrec com a mesura provisional a l'espera del concurs públic preceptiu. El procés obert ha motivat diferents professionals de la casa, que ja han presentat els seus projectes per dirigir la radiotelevisió pública espanyola.

És el cas de la locutora esportiva Paloma del Río, que ha penjat una fotografia al seu compte de Twitter, amb una imatge del seu projecte i el text: "Un esportista no abandona el seu equip quan les coses van mal dades. Aquí teniu el meu projecte per a una RTVE de tots".

Nascuda el 1960, fa tres dècades que està vinculada a la televisió pública, on ha sigut la veu d'incomptables competicions de gimnàstica rítmica, artística, patinatge i hípica. El seu projecte compta amb l'aval del col·lectiu de treballadores de la casa, que s'aplega sota el compte @MujeresRTVE.

També ha transcendit que Jenaro Castro, actual director del programa 'Informe semanal', s'ha postulat per dirigir l'ens. Tenint en compte que la seva gestió està marcada per nombroses denúncies de manipulació en favor del PP, la seva candidatura té pocs visos de prosperar, ja que, a banda de l'informe dels experts, ha de superar una votació parlamentària.

Així mateix, altres professionals de RTVE que han presentat projecte són Juanma Romero, director de l'espai 'Emprende', i Alicia Gómez Montano, exdirectora d''Informe semanal'.

stats