Mèdia 19/12/2019

'Pasapalabra' tornarà a la televisió de la mà d'Antena 3

Telecinco va deixar d'emetre el concurs aquest octubre per decisió judicial

Alejandra Palés
1 min
Un concursant guanya el pot de 'Pasapalabra' en el seu primer dia en el programa

BarcelonaEls fans de Pasapalabra poden deixar de sospirar pel seu adeu. El concurs tornarà a la televisió, tot i que, en lloc de veure's a Telecinco, la cadena on es feia fins a l'octubre, s'emetrà a Antena 3. El retorn de Pasapalabra es produeix gràcies a un acord entre Atresmedia i ITV Studios, la productora britànica propietària del format. De fet, quan el concurs va arribar a Espanya, l'any 2000, ho va fer a través d'Antena 3 i amb Silvia Jato com a presentadora, però set anys més tard va fer el salt a Telecinco.

Amb l'adquisició de Pasapalabra, Antena 3 reforça la seva oferta d'entreteniment, un dels seus principals eixos gràcies a espais com ¡Boom!, ¡Ahora caigo! i La ruleta de la suerte.

Al mes d'octubre Mediaset es va veure forçat a cancel·lar el concurs, un dels espais més icònics de la seva graella, per acatar una ordre judicial del Tribunal Suprem. La sentència del tribunal va ser l'últim capítol d'un llarg conflicte entre Telecinco i ITV originat per la decisió presa l'any 2009 per la cadena de rescindir unilateralment el contracte amb la productora britànica, titular dels drets del format, nascut el 1996 a la BBC britànica amb el nom de The alphabet game. Mediaset considerava que la productora britànica no era titular ni del títol del programa (Pasapalabra és l'adaptació directa de Passaparola, un nom registrat per RTI, una filial italiana de Mediaset, que va portar el format a Itàlia el 1999) ni tampoc de la prova més icònica del concurs, el rosco final, que està registrat a nom de l'holandesa MC&F.

stats