Mèdia 25/09/2014

Un mes perquè els canals de TDT ocupin les noves freqüències

A.c.r.
1 min

BarcelonaEls canals de TDT tenen un mes, a partir d’avui, per començar a emetre a través de les noves freqüències que els seran atorgades arran de l’aprovació del nou pla de reordenament de l’espai radioelèctric impulsat pel ministeri d’Indústria, que ha de permetre alliberar el dividend digital -la part de l’espectre reservada per a la telefonia 4G- abans que s’acabi l’any. El reial decret que inclou aquest pla, aprovat divendres pel consell de ministres, es va publicar ahir al Butlletí Oficial de l’Estat, de manera que avui comença a comptar el termini d’un mes perquè les cadenes es traslladin.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De totes maneres, les comunitats de veïns que no hagin fet la reantenització abans de finals de l’octubre podran seguir veient sense problemes tots els canals com fins ara, ja que el pla preveu que, mentre no es completi el procés d’instal·lació dels nous receptors, les cadenes emetin simultàniament per la freqüència nova i l’antiga. En qualsevol cas, l’antenització s’ha d’haver fet abans del 31 de desembre.

Per aquest motiu, el secretari d’estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, va recomanar ahir a les comunitats de veïns que es posin en contacte “com més aviat millor” amb l’administrador o l’instal·lador per iniciar el procés. En total, s’han de reantenitzar prop d’un milió d’edificis a tot Espanya, on viuen 26 milions de persones. El govern espanyol ha calculat que el procés tindrà un cost de gairebé 290 milions d’euros, que avançaran els veïns però que acabarà assumint l’Estat.

stats