Mèdia 23/06/2021

Els premis Emmy reconeixeran a les nominacions el gènere no binari

S'utilitzarà la paraula 'intèrpret' a més d''actor' i 'actriu'

1 min
Asia Kate Dillon, intèrpret de 'Billions', va posar en dubte les categories per gènere dels premis

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Televisió dels EUA ha fet un pas més en la diversitat. Segons avança The Hollywood Reporter, en les pròximes nominacions dels premis Emmy, que s'anunciaran al juliol, es reconeixerà el gènere no binari. D'aquesta manera, les persones candidates a un premi que ho vulguin podran sol·licitar el reconeixement com a no binàries i ser designades com a intèrpret (performer, en anglès). Les categories es continuaran dient igual –millor actor o millor actriu–, però la descripció dels nominats podrà ser més àmplia.

Aquesta distinció proposada per l'acadèmia es podrà utilitzar en les categories d'interpretació –millor actor, millor actriu, actor i actriu de repartiment– tant per a comèdia com per a drama i minisèries.

La decisió s'ha pres perquè Asia Kate Dillon, intèrpret de Billions, va qüestionar públicament ja fa anys l'ús de categories de gènere per als actors en els premis Emmy. Segons la seva opinió, aquesta mena de categories poden arribar a excloure les persones no binàries, com és el seu cas.

stats