Esports Barça 30/06/2023

El Barça perd més de 400.000 seguidors a les xarxes per donar suport a l'Orgull LGTBIQ+

La gran majoria dels clubs que van tenir missatges a favor del moviment van patir 'unfollows' de manera massiva

2 min
El Barça va penjar la bandera irisada a les seves instal·lacions

BarcelonaEl Barça és un club d'unes dimensions immenses i això provoca que qualsevol cosa que passi al voltant de l'entitat es magnifiqui. El club ha tret pit els últims anys dels seus "valors" fins al punt de fer-ne una senya d'identitat. Dimecres, Dia de l'Orgull LGTBIQ+, el Barça va celebrar la jornada amb diferents iniciatives en suport d'aquest col·lectiu, començant per missatges a les xarxes socials i seguint per la instal·lació de diverses banderes a les instal·lacions. El gest va ser aplaudit de manera massiva, però no a tothom li va semblar bé, tal com es va poder comprovar a les xarxes, on el club va perdre més de 400.000 seguidors en dos dies.

La informació la publicava David Saura, antic membre de l'equip de comunicació del Barça i que actualment treballa al gabinet Xerpa Studio. Segons la seva anàlisi, l'entitat va perdre 306.403 seguidors al seu compte d'Instagram. I això el dimecres. El dijous seguia la tendència negativa amb 133.258 unfollows. En dues jornades el club n'ha perdut 439.661 Una xifra que no és gens anecdòtica, ja que el ritme de creixement blaugrana a aquesta xarxa social és d'uns 30.000 aficionats diaris, amb pics que poden arribar als 50.000, i això que són dates en què no hi ha competició esportiva.

No és un cas aïllat. De fet, segons continua analitzant Saura, fins a deu clubs de Primera Divisió van donar suport al moviment a les xarxes socials. Tots excepte el Las Palmas van perdre seguidors, ni que fossin unes desenes. Un fet que ha posat de manifest que encara hi ha homofòbia digital.

En el cas del Barça, la diferència respecte a la resta de clubs és abismal, però també s'entén pel seguiment massiu que té el club a Instagram, on supera els 122 milions de fans.

Darrere dels més de 300.000 unfollows del Barça hi ha els 2.299 del València i els 1.218 de l'Athletic Club. Reial Societat (-605), Osasuna (-344), Getafe (-168), Celta (-152), Mallorca (-73) i Alabès (-66) són els altres que s'han vist afectats. El Las Palmas, amb 67 seguidors més, és l'únic que no té registres negatius.

stats