EL RADAR
Mèdia 12/11/2014

El cap de premsa del PP dirigirà el centre de RTVE a Catalunya

i
àlex Gutiérrez
2 min

BarcelonaNou retorn a RTVE. L’actual president de l’ens, José Antonio Sánchez -que ja havia comandat els mitjans estatals en l’era Aznar-, ha nomenat Eladio Jareño nou responsable de la corporació pública a Catalunya. Jareño repeteix així en un càrrec que ja va ocupar entre els anys 2003 i 2004: aleshores va haver de substituir Ramon Font, que va dimitir precisament per desavinences amb Sánchez sobre com s’estaven enfocant informativament assumptes com el rebuig popular a la Guerra de l’Iraq. Ana María Bordas, que és qui desenvolupava la funció fins ara, ha sigut nomenada nova directora de La 2.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Eladio Jareño (Barcelona, 1958) va iniciar la carrera professional com a responsable d’imatge i comunicació de la seguretat olímpica en els Jocs de Barcelona, a compte del ministeri de l’Interior. Després va exercir com a cap de premsa del governador civil de Barcelona entre els anys 1992 i 1996. Quan aquest estament va ser reconvertit en la Delegació del govern espanyol a Catalunya, en va exercir de director de comunicació fins al 2002 (moment en què va ascendir a cap de gabinet de la Delegació). Quan va deixar de ser director del centre de producció de Sant Cugat de RTVE, el 2004 -fruit de la victòria electoral del PSOE-, va seguir a la casa com a director de programes infantils i juvenils fins al 2008. Aleshores va saltar al Partit Popular de Catalunya, on ha exercit càrrecs de director de comunicació i, des del 2009, també coordinador de presidència.

Jareño arriba a RTVE a Catalunya en un moment de tensió amb els treballadors. El sindicat CCOO va convocar ahir una aturada per al divendres 21 de novembre entre les 13.30 h i les 14.30 h i també entre les 19.00 h i les 20.00 h.

Els nomenaments es van aprovar en el marc d’un consell d’administració que va aprovar diverses mesures de reducció de la despesa de RTVE adreçades a la consecució d’un crèdit aportat pel ministeri d’Hisenda, per valor de 133 milions d’euros, amb els quals mitigar el forat de dèficit que es preveu per a aquest any, que ascendeix a aquesta quantitat. La venda dels històrics Estudis Buñuel és una d’aquestes mesures: es farà per un import de 35,27 milions d’euros (part dels quals s’haurà de destinar a la reforma d’algunes instal·lacions amb problemes d’amiant).

La mesura forma part d’un pla d’eficiència que fixa estalvis de 20 milions d’euros en despeses generals entre el 2015 i el 2016. No hi haurà acomiadaments de plantilla, però sí aprimament de l’estructura directiva, amb el qual es vol reduir la despesa de personal quatre milions d’euros en dos anys. Una de les primeres víctimes ha sigut Ricardo Villa, destituït com a responsable de l’àrea d’interactius, que durant la seva gestió ha rebut nombrosos premis. El càrrec desapareix com a conseqüència de la simplificació. Villa va ser nomenat set anys enrere per l’equip directiu després de la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero.

stats