27/05/2023

Presentació i exhibició de la noia-trofeu

2 min
L'entrevista de Pablo Motos a 'El Hormiguero'.

Aquesta setmana, El hormiguero va convertir-se en un espai televisiu típic de la premsa rosa més caduca i carrinclona. No és la primera vegada que passa. És un recurs habitual i fins i tot Motos ha incorporat al format alguns col·laboradors que s’ajusten a aquest perfil. Aquesta vegada, però, cridava l’atenció per la finalitat que tenia l’entrevista del programa. Pablo Motos va convidar el torero retirat Enrique Ponce, que hi va anar acompanyat de la seva joveníssima parella, Ana Soria. Entre tots dos hi ha una diferència d’edat de vint-i-sis anys. “¿Es tu primera entrevista? ¿La primera de tu vida en la televisión?”, li va preguntar el presentador a la noia. Aleshores, Motos va recitar el currículum de Ponce en tant que figura mundial de les curses de braus. A l’hora de presentar-la a ella, el repertori de mèrits va ser més limitat: “A Ana la conocemos por las fotos de todo lo que os pasó”. És a dir, ella no tenia vida individual més enllà d’aparèixer a les fotos a partir del moment que es van conèixer amb el torero. Motos li va demanar aleshores a Ponce que l’acabés de presentar ell: “Es la mujer de la que estoy enamorado locamente por sus muchísimas cualidades humanes. El corazón tan grande que tiene y lo buenísima persona que es, que está más preocupada por los demás que por ella misma”. És a dir, la noia només existia en tant el que representava per a ell mateix. Quan Motos li va demanar a ella que expliqués per quin motiu havia anat a El hormiguero, ella va respondre: “Para que la gente pueda conocerme como soy. Porque nadie me conoce. La gente que ha opinado de mí lo ha hecho sin conocerme”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tota la conversa va limitar-se a lamentar el munt de crítiques rebudes i l’assetjament mediàtic que ha patit la parella. Quan van començar a sortir, ella tenia 24 anys i ell 51. Motos va voler saber com es van conèixer. Ponce va explicar que la va clissar a la grada d’una plaça de toros, va informar-se de qui era, va saber que era la filla d’un conegut seu i la va buscar a través d’Instagram per contactar-hi. Després vam descobrir que la noia fa dos anys que va deixar la carrera de dret a la universitat perquè estava tan sobrepassada amb la popularitat de la relació que havia hagut d'abandonar els estudis per salut mental.

Motos va donar pas aleshores a totes les teories sobre l’absurditat de l’edat i que l’important és l’esperit i va passar a xafardejar sobre aspectes de la relació de parella. Les preguntes més empalagoses i passades de moda de la premsa rosa de l’any de la picor, que el torero veterà s’encarregava de contestar mentre ella el mirava. Els espectadors vam ser testimonis de la clàssica presentació en societat d’una noia jove, la parella-trofeu. L’exhibició d’una bellesa dòcil i riallera que feia de comparsa al torero. Era com si el temps hagués retrocedit seixanta anys i tornéssim als estereotips de l’Espanya franquista. Una jove que volia ser advocada i ha quedat sense ofici, però amb el benefici de la fama, les fotos i la plena dedicació al torero retirat.

stats