Mèdia 12/05/2022

El president de RTVE assegura que la denúncia d'intimidació d'Anna Bosch és falsa

Pérez Tornero considera que la reunió amb la periodista va ser "cordial"

2 min
José Manuel Pérez Tornero en la compareixença parlamentària.

BarcelonaEl president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, ha assegurat al consell d'administració de la corporació que les acusacions contra ell llançades per la periodista Anna Bosch, que assegura que la va intimidar, "són una falsedat i una manipulació dels fets". Bosch, emparada pel consell d'informatius de RTVE, va dir que Pérez Tornero la va citar a una reunió per retreure-li haver publicat un tuit en què es queixava de la falta de compromís de la corporació amb la promoció de la seva plataforma digital, RTVE Play. La periodista enllaçava una exclusiva de la web Bluper que indicava que RTVE havia utilitzat part del pressupost que s'havia de dedicar a la publicitat del servei per a La gran consulta, una campanya transmèdia en què es demana la participació ciutadana per saber com volen que siguin els mitjans públics espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Mundo ha tingut accés a l'aclariment que el president de RTVE va fer davant els consellers de l'ens mitjançant una exposició per escrit de la convocatòria d'una reunió extraordinària i urgent a proposta de dos membres d'Unides Podem per solucionar la polèmica amb Bosch. La periodista va explicar al consell d'informatius de RTVE que, a l'esmentada reunió, Pérez Tornero no només la va amonestar pel tuit, sinó que també li va assegurar que havia rebut informes que feien referència tant a ella com al també periodista Xabier Fortes, al capdavant de La noche en 24 horas.

Segons el document al qual ha tingut accés El Mundo, el president assegura que la reunió es va celebrar a petició de Bosch perquè la corporació "respongués a certes preguntes periodístiques sobre les irregularitats econòmiques que presumptament han tingut lloc a RTVE". A banda de la polèmica sobre La gran consulta, Bosch també hauria demanat explicacions sobre la relació de María Eizaguirre –directora de comunicació i participació de RTVE– amb l'estafador Ray Cazorla, un empresari que es va inventar el currículum afirmant, entre altres coses, que havia sigut assessor de Joe Biden, el president dels Estats Units. "La conversa va transcórrer en un ambient de respecte i claredat. La col·lega va exigir que RTVE respongués a la denúncia de presumpta irregularitat. Se li va dir que més aviat es podria qualificar d'injúria contra una altra treballadora de l'empresa i que, en tot cas, la periodista podria utilitzar el nostre canal ètic per denunciar si en tingués proves", explicava Pérez Tornero a la cúpula de RTVE: "La nostra col·lega va afirmar que no tenia proves d'irregularitats".

Pérez Tornero assegura que la reunió va acabar de manera cordial i que, "en tot cas, va quedar clar que RTVE no considerava adequat respondre sistemàticament a injúries i falsedats per no estendre la maledicència". La versió de Bosch és del tot oposada i per això va demanar empara al consell d'informatius de RTVE.

stats