Mèdia 07/05/2014

Prisa accepta vendre a Telefónica el 56% de Digital+ per 725 milions

El Consell d'Administració de Prisa s'ha reunit amb caràcter extraordinari

Efe
2 min

BarcelonaEl Consell d'Administració de Prisa ha acordat aquest dimecres acceptar l'oferta de Telefónica per comprar el 56% de Digital+ per 725 milions d'euros, segons que ha informat el grup de comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El Consell d'Administració de Prisa s'ha reunit amb caràcter extraordinari després de conèixer l'oferta formulada dimarts per Telefónica, que ja compta amb un 22% del capital de Digital Plus i amb aquesta compra augmentarà la seva participació al 78 %.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'operació ha estat ben acollida pels analistes, fet que ha motivat que les dues companyies hagin augmentat les seves cotitzacions en borsa. Les firmes d'anàlisi han valorat la lògica de l'operació i els aspectes positius que suposaria en l'estratègia comercial de Telefónica realitzar ofertes de continguts al costat de serveis de telecomunicacions.

Per HSBC, comptar amb una cartera de continguts és una peça essencial per a l'auge de la fibra òptica, una activitat que l'operadora que presideix César Alierta està accelerant en un mercat en el qual s'espera una creixent competència entre els grans operadors després de la compra de l'empresa de cable Ono per Vodafone. UBS destaca que és un pas estratègic positiu pel reforç que suposa en les ofertes comercials de Telefònica denominades 'Fusió' que, a més , incrementaria l'atractiu per als potencials clients dels paquets que inclouen televisió.

Les accions de Prisa han tancat en 0,413 euros, fet que suposa una alça del 4,56%, la segona major pujada del mercat, mentre que Telefónica s'ha revaloritzat el 0,25 %, fins als 11,92 euros per acció. Durant el dia els títols de Telefónica van arribar a sobrepassar els 12 euros (12,01 euros) i els de Prisa van marcar un màxim de 0,463 euros per títol.

L'oferta de Telefónica, que ha de rebre el vistiplau de les autoritats de competència, arriba unes setmanes després que el grup accionarial de control de Prisa reduís el seu percentatge en la plataforma televisiva per sota del 30% i expirés el termini que tenien els accionistes per exercitar determinats drets d'adquisició.

stats