Mèdia 08/05/2019

El programa 'Imprescindibles' de La 2 guanya el Premio Nacional de televisió

L'espai cultural de RTVE s'endú el guardó, dotat amb 30.000 euros

Ara
1 min
Antonio López en el programa que li va dedicar 'Imprescindibles'

BarcelonaRTVE ha sigut avui reconeguda amb el Premio Nacional de televisió gràcies al programa 'Imprescindibles', que actualment s'emet a La 2. L'espai de documentals culturals se centra en els personatges més rellevants de la cultura espanyola del segle XX. Des que es va estrenar, fa deu temporades, el programa ha dedicat documentals a figures destacades de la cultura com el pintor Antonio López, la escriptora Carmen Laforet, el periodista Iñaki Gabilondo o l'humorista Chiquito de la Calzada. L'última entrega, emesa diumenge passat, va fer un repàs de la trajectòria professional de Camilo Sesto.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Concedit pel ministeri de Cultura i Esports i dotat amb 30.000 euros, el guardó ha reconegut a aquest espai "la seva importància en la difusió al gran públic de personalitats i autors decisius per a la història de l'Espanya recent". A més, el jurat ha destacat "l'excel·lència del programa pel que fa a la utilització de tractaments i llenguatges innovadors en el mitjà televisiu", segons ha informat el ministeri en una nota de premsa.

El Premio Nacional de televisió es concedeix des de fa 10 anys. Abans d''Imprescindibles', l'han guanyat sèries com 'Isabel' i 'Cuéntame cómo pasó', totes dues de TVE, o professionals com Matías Prats i Victoria Prego.

stats