23/06/2022

I la propera entitat catalanista a empudegar és...

2 min

Dec haver filtrat durant ja prop de deu anys (!) tones i tones de plàncton cavernari. Però aquesta no l'he vista venir. Llegeixo al nostre resum de portades el titular de l'Abc "La Moncloa subvenciona la principal entitat d'expansió catalanista" i intento imaginar de quin ens perillós estan parlant. Penso en els sospitosos habituals –Òmnium, l'ANC, els CDR, la Plataforma per la Llengua– i fins i tot en el tossut Eliseu Climent, ja que això d'expansió fa flaire de pancatalanisme. Escalfa per la banda el fantasma de Jaume I? Algú deu haver rebut ja els Kalàixnikovs russos de Putin? Doncs no, resulta que la pèrfida entitat expansiva és, redoble de tambors militars, l'Institut d'Estudis Catalans. Amb tot el respecte per la venerable institució i llurs membres, convindrem que, en cas de necessitat d'expansió imperialista, no estaríem parlant del col·lectiu més bel·licós del país. L'acte de violència més fort que li recordo a l'IEC és la supressió, ara fa pocs dies, de la paraula mamarratxo del diccionari normatiu. Que no se sap mai quan la pots trobar a faltar.

Portada de l''Abc'.

Almenys La Razón s'ho ha treballat millor i la seva portada doctrina-de-la-por resa: "CDR, radicals i abertzales volen boicotejar la marxa anti-Otan de Podem", que es complementa amb el subtítol "Alerta a les forces de seguretat, que temen també protestes fora de control els dies següents". Així sí, home. Radicals! Indesitjables! L'anarquia! Aldarulls! Penso que tots dos diaris podrien hibridar el seu tema i, a aquesta llista de terribles elements desestabilitzadors, afegir-hi: Gramàtics! Lexicògrafs! Sociolingüistes!!!

Àlbum de titulars

"Hasta Oltra, Mónica" (Titular a Las Provincias, sobre la dimissió de Mónica Oltra. Endavant amb els jocs de paraules sense solta ni Oltra).

stats