Mèdia 07/11/2012

La pròxima primera dama xinesa: cantant, folklòrica i militar

1 min
La pròxima primera dama xinesa: cantant, folklòrica i militar

Tot està a punt a Pequín perquè comenci, demà, el congrés que ha de posar al capdamunt del partit comunista Xi Jinping, gairebé un desconegut per als ciutadans xinesos, que coneixen més la seva dona que a ell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la falta d'informació, la censura i l'escassa presència pública de l'home que ha de succeir Hu Jintao, els xinesos saben poc de la persona que guiarà el futur del país. La seva dona, però, Peng Liyuan, és una habitual cantant de gales televisives des del 1982. "No sé què dir de les seves cançons, però sí que és veritat que fa anys que se la sent", assenyala una estudiant de música. Un jubilat, en canvi, opina que la millor cançó de la pròxima primera dama és A la campanya de l'esperança .

Peng, que té 10 anys menys que el seu marit, amb qui es va casar el 1987, és una cantant de música folklòrica, fixa a les gales televisives d'Any Nou (excepte la del 2008, l'any en què el seu marit va ascendir a la vicepresidència). A més, és oficial de l'exèrcit xinès, cosa que no és estranya en un país on les forces militars tenen una àmplia presència en tots els sectors socials, inclosos el cultural, l'esportiu i l'empresarial. Així, de vegades actua vestida amb l'uniforme.

stats