EL RADAR
Mèdia 12/06/2015

Querella de Roures a ‘El País’ per acusar-lo d’usar paradisos fiscals

Ara
2 min
Querella de Roures  a ‘El País’ per acusar-lo d’usar paradisos fiscals Rupert Murdoch  Deixa la gestió 
 De 21st Century Fox

BARCELONAEl grup Mediapro presentarà els pròxims dies una querella criminal contra el diari El País ; el seu director, Antonio Caño, i la periodista Rosario García Gómez, com a resposta a la informació publicada pel rotatiu de Prisa el 14 de desembre segons la qual el soci fundador de la productora catalana, Jaume Roures, “posseeix 250 milions en 150 comptes, un terç en paradisos fiscals”. Dies després, el mateix Roures ja va negar la informació -signada per García Gómez- i Mediapro va desafiar El País a demostrar les seves acusacions i va advertir que si no podia fer-ho el cas arribaria als tribunals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ahir es va celebrar l’acte de conciliació entre les dues parts, i segons Mediapro no es va arribar a cap acord, i per aquest motiu la productora presentarà la querella. Segons Mediapro, el diari de Prisa “no ha aportat cap documentació que autentifiqui les dades publicades”, i s’ha limitat a presentar “un suposat informe sobre la situació financera de Jaume Roures que està ple d’errors”. Així, diu Mediapro, ni el grup ni Roures “tenen cap compte o activitat financera ni tampoc empresarial” a “les illes Caiman, a Suïssa, a Liechtenstein, a Gibraltar o a San Marino”, a més d’altres països que apareixen a l’informe.

Rupert Murdoch deixa la gestió de 21st Century Fox

El magnat australià Rupert Murdoch, de 84 anys, té la intenció d’abandonar aviat el càrrec de conseller delegat del grup de comunicació 21st Century Fox. La successió de l’empresari és un tema recurrent i ahir la cadena nord-americana CNBC va avançar que el substitut de Murdoch serà el seu quart fill, James, que el 2012 va dimitir com a president de News International, la filial del grup que editava el diari News of the World -a més de The Times i The Sun - arran de l’escàndol de les escoltes il·legals. De tota manera, Murdoch mantindrà el càrrec de president executiu de la companyia, mentre que el seu tercer fill, Lachlan, es convertirà en vicepresident executiu.

Lachlan va ser nomenat fa un any copresident de la societat que porta el negoci audiovisual de l’antiga News Corporation, després que fa dos anys en separessin la part de premsa escrita. Segons la CNBC, que cita “nombroses fonts pròximes a la família Murdoch”, s’espera que l’anunci oficial del relleu es produeixi “a curt termini”, tot i que els canvis a l’organigrama no s’esperen fins a finals d’aquest any o començaments del que ve. A més, l’última paraula la tindrà Rupert Murdoch, ja que la família controla la majoria de drets de vot.

stats