Programació

Catalunya Ràdio fa saltar Mariola Dinarès i el 'Popap'

No s'ha tancat qui la substituirà, però l'emissora ha parlat amb Juliana Canet

2 min
Mariola Dinarès, premi DonaTIC Divulgadora 2017

BarcelonaCanvi de veus a Catalunya Ràdio a partir de la temporada vinent. Segons ha avançat El Nacional i ha pogut confirmar l'ARA, Mariola Dinarès i el Popap, el programa de tecnologies que s'emet de 13 a 14 h i que competeix amb el Vostè primer de RAC1, no continuarà a la graella de l'emissora pública. La ràdio no ha decidit encara qui ocuparà la franja, però aquest digital assenyala que podria ser Juliana Canet, una de les copresentadores del programa juvenil XL i que també ha format part del programa Tot són problemes de TV3, que tot just acaba de ser cancel·lat per la televisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altre canvi sonat de la programació de Catalunya Ràdio per a la temporada vinent és la sortida de Kílian Sebrià de l'informatiu nocturn, com ja va publicar en exclusiva l'ARA a principis de mes. La cancel·lació del Popap, que es va estrenar l'agost del 2016, arriba després que el programa perdés 9.000 oients en el darrer EGM (va passar de 74.000 oients a 65.000). El seu principal competidor, el Vostè primer, va registrar 124.000 oients, una xifra força superior al del programa de Catalunya Ràdio malgrat que la seva tendència ha estat descendent en els darrers EGM (el 2021 eren 185.000 oients i el 2022 141.000 oients).

Pel que fa a Kílian Sebrià, El Nacional també assenyala que Manel Alías seria el seu substitut, tot i que el concurs intern convocat encara no s'ha resolt. Després de ser durant set anys corresponsal a Moscou, Alías va tornar a Catalunya amb la intenció de començar nous projectes professionals. A l'abril va estrenar el podcast Parem antena, disponible a la web de Catalunya Ràdio, un format en què fa entrevistes a diferents personatges sobre un mateix tema. A més, té pendent d'estrenar El forense, una sèrie documental per a TV3 que reflexiona sobre la mort amb l'ajuda d'un dels millors forenses de Catalunya, Narcís Bardalet.

stats