Graelles
Mèdia 02/06/2023

Kílian Sebrià surt de l’informatiu nocturn de Catalunya Ràdio i Òscar Fernández torna al del migdia

L'emissora pública comença a configurar la graella de la temporada que ve

2 min
Òscar Fernández, en una foto d'arxiu

BarcelonaCatalunya Ràdio comença a configurar la graella de la temporada que ve i la sacsejada afecta un dels històrics de l’emissora. Kílian Sebrià, que ha estat editant l’informatiu nocturn de l’emissora pública durant els últims 21 anys, deixarà el programa i assumirà algun nou projecte a la casa, segons ha pogut saber l’ARA en exclusiva. La ràdio recupera també la veu d’Òscar Fernández, que a mitja temporada va deixar l’antena per assumir la posició de cap d’informatius. Per a aquest curs, el periodista compaginarà aquest càrrec amb la presentació del Catalunya Migdia, de dues a quatre de la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això vol dir que La tarda de Catalunya Ràdio, amb Elisenda Carod, retallarà una hora la seva durada i s’emetrà de quatre a set. De fet, Fernández ja havia presentat l’informatiu del migdia, amb Empar Moliner, entre el 2016 i el 2021, i després va ser copresentador de La tarda. Tot i que la renovació d’aquest magazín encara no s’ha tancat, es dona per fet que es comptarà amb ell per a la temporada 2023/2024. La resta dels informatius han estat renovats. Pel que fa al presentador de l’informatiu nocturn, no s’ha decidit encara qui substituirà Sebrià. De fet, la direcció haurà de convocar un concurs de promoció interna i decidir entre els candidats que s’hi presentin.

La franja del migdia ha estat una pedra a la sabata en les audiències de Catalunya Ràdio en els últims temps. Aquesta temporada l’informatiu només durava una hora, de 14 h a 15 h, i va tenir una audiència de tot just 69.000 oients, 9.000 menys que un any enrere. A l’últim EGM amb Fernández encara com a presentador (i dues hores de durada) el programa va marcar 118.000 oients. En el cas del Catalunya nit, que s’emet de 22 h a 23 h, l’última onada d’audiències li va ser especialment favorable. Després d’haver marcat uns preocupants 32.000 seguidors l’abril del 2022, un any més tard havia aconseguit remuntar fins als 63.000. Les últimes dades d’audiència del curs es donaran a conèixer el pròxim 28 de juny, probablement amb les graelles del curs que ve ja tancades del tot tant a Catalunya Ràdio com a RAC1.

La graella que començarà aquest setembre serà la primera que firma Jordi Borda com a director. Tot i que va ser nomenat com a tal el 25 de juliol de l’any passat –igual que el seu homòleg a TV3, Sigfrid Gras– els terminis van deixar poc marge per elaborar les respectives graelles. Tots dos, de fet, havien estat els números 2 respectivament dels seus predecessors –Saül Gordillo a la ràdio i Vicent Sanchis a la televisió– i com a tals havien exercit el càrrec de manera interina a l’espera de la resolució del concurs. Aleshores, tanmateix, es va considerar que fins que el nomenament no es fes oficial era poc adequat retocar una graella sense saber qui l’hauria d’executar. Durant els dies vinents s’hauran d’anar tancant les renovacions o cancel·lacions de cara al setembre.

stats