Relleu

Laura Rosel, sobre el seu acomiadament d''El matí de Catalunya Ràdio': "Hem fet els deures, tot i la falta de confiança i la impaciència"

A partir de setembre la periodista serà substituïda per Ricard Ustrell

2 min
Laura Rosel

BarcelonaEn el dia en què s'han sabut els resultats de la segona onada de l'EGM, Laura Rosel ha reivindicat la feina feta al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio, una tasca que es veurà interrompuda després que l'emissora hagi decidit no apostar per ella la temporada vinent. La periodista ha acusat els responsables de la ràdio, entre altres coses, de "falta de confiança i impaciència". "Hem fet els deures, tot i que l'actualitat està més ensopida que mai, tot i les condicions que obliguen a fer el programa que es pot i no el que es vol, i tot i la falta de confiança i impaciència", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La periodista ha explicat que el 7 de juliol acabarà la seva etapa al matinal de Catalunya Ràdio: "D'aquí set dies tancarem temporada, ens fan tancar". Laura Rosel s'acomiadarà amb una audiència de 443.000 oients, 5.000 més que el juliol del 2022.

L'endemà de fer-se públic que no continuarà al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio i que serà substituïda per Ricard Ustrell, l'encara conductora del matinal de la ràdio pública va fer un esment indirecte a la qüestió. A les sis del matí, just al començament del programa, Rosel, arran d'una pregunta d'un dels seus companys a l'estudi, va dir en to irònic: "M'han canviat la cadira. Bé, més aviat me l'han pres". Els seus companys hi van respondre amb un: "Ui!"

Avui el rival directe de Rosel, Jordi Basté, responsable d'El món a RAC1, ha tingut unes paraules per a ella. "Una abraçada a Laura Rosel perquè les cadires, quan som on som, tendeixen a moure’s massa i acostumen a fer-ho d’un dia per l'altre i sovint amb més força de la que mereixeríem. Però poca gent pot saber el sacrifici físic i psicològic que significa treballar a aquesta hora. I tranquil·la, que no serà per cadires", ha dit al davantal d'aquest matí.

Catalunya Ràdio va anunciar ahir que després de tres temporades ha decidit prescindir de Rosel i que l'encarregat de comandar el matinal de l'emissora a partir del setembre serà Ricard Ustrell, que en paral·lel continuarà presentant Col·lapse a TV3. El futur professional de Rosel un cop es tanqui el seu pas per El matí de Catalunya Ràdio és encara incert. No s'ha parlat de la seva continuïtat a l'emissora, però sí que s'estudiarà que assumeixi un projecte nou, a la televisió o a la plataforma que la CCMA vol estrenar al setembre.

Fa anys, Rosel i Ustrell ja es van intercanviar els papers a la televisió. Després d'uns mesos al capdavant del Preguntes freqüents, Ustrell va anunciar que plegava i el seu relleu va ser, precisament, la periodista que ara ell substituirà a la ràdio, Laura Rosel.

Segons ha explicat Catalunya Ràdio, la tria d'Ustrell respon a la voluntat de "renovar la graella i donar un nou impuls a l’oferta de continguts de l’emissora pública per fer-la més competitiva". Un dels objectius de la direcció de l'emissora és rejovenir tant la seva oferta com l'audiència a la qual arriba i, en aquest sentit, destaca que Ustrell és el periodista més jove a assumir el programa insígnia de la ràdio.

stats