TV3
Mèdia 09/12/2022

Rècord de participació i "alt nivell" als càstings d''Eufòria'

El jurat destaca l'alt nivell del miler de candidats, que aspiren a una de les 16 places de finalista del 'talent'

Arnau Mercader Sala
3 min
Càsting per la segona temporada d''Eufòria'

BarcelonaDesprés de l’èxit d’Eufòria, més de 2.300 persones es van apuntar a la preselecció en línia per a la segona edició, un rècord d’inscripcions sense precedents que no "deixa de sorprendre i és espectacular", segons valorava el director musical d'aquest talent de TV3, Daniel Anglès. El jurat, format per Paula Malia, Mapi Rodríguez i el mateix Anglès, va considerar tots els qüestionaris i els vídeos enviats per part dels inscrits i va seleccionar 1.025 aspirants. Tots ells van ser convocats a la primera fase dels càstings presencials, que s’han fet recentment a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Abans d’aterrar a Barcelona, el jurat va passar per les altres tres capitals. Malia, que s’estrenava com a part del jurat, destacava l'experiència com a "molt guai i divertida", i afegia que havien trobat gent que "sorprèn molt". Anglès, per la seva banda, explicava que tots els concursants venien "molt preparats". El fet que els candidats haguessin seguit la primer edició d’Eufòria els feia "prendre consciència" de què suposa participar en el concurs, i això es va traduir en "una alta preparació i un alt nivell", afegia Anglès.

Tot i l’alta qualitat, la gent que es presentava al càsting havia de tenir un "perfil complet". És a dir, que a part de cantar havien de "saber ballar, ser extravertits..." "Una mica de tot", detallava Mapi Rodríguez. "És l’artista, el que intentem trobar", afegia.

Divendres i dissabte passat, més de 500 persones estaven citades a Barcelona per als càstings presencials. Els candidats, la majoria molt joves i la major part noies, formaven una llarga cua mentre esperaven per entrar al Palau 1 de Fira Barcelona. Els nervis i el fred eren la tònica dominant. El mòbil era l’opció preferida per distreure’s, però durant els llargs minuts d’espera també hi havia l’ocasió de fer nous amics. És el cas de l’Araceli, la Sara i la Irene, totes tres de Barcelona, que es van conèixer fent cua i que van aprofitar per continuar juntes.

Càsting per la segona temporada d''Eufòria'

Altres intentaven tranquil·litzar-se, acompanyats dels auriculars i fent una última repassada al tema que volien cantar davant del jurat. Ara bé, de tant en tant hi havia alguna excepció. Per exemple el Jordi, de Torelló, que va arribar al càsting "gens nerviós", malgrat que estava esperant una trucada de feina. "Encara no he decidit quina cançó cantaré", admetia.

Un cop validada la inscripció i amb l’adhesiu d’Eufòria enganxat al pit, els joves veien, per primer cop, el podi des d’on farien la seva actuació. El lavabo era un lloc recurrent abans de decidir-se a entrar al recorregut per passar pel jurat. L’objectiu era aprofitar "el bon eco" i els diferents miralls que omplien les parets per fer una última pràctica, asseguraven els concursants.

Una acolorida i àmplia gamma d’ampolles d’aigua, així com maletes, jaquetes, jerseis, dessuadores i tota mena de roba, s’acumulaven als voltants de les tanques que delimitaven els últims metres de la fila. Els nervis encara estaven a flor de pell, com reconeixien els aspirants. Tot i que, com afirmaven l’Ares, de Vallgorguina; el Jan, de Cardedeu, o la Jimena, de Granollers, els nervis no desapareixien fins que no estaves davant del jurat i tenies el micròfon a la mà.

Mentre la cua s’anava fent més llarga, a fora del recinte es creava un grup curiós i heterogeni. Al grup de pares que acompanyaven els fills i els esperaven a fora com qui espera que els nens surtin d’escola s’hi afegien els amics o les parelles que esperaven les notícies dels seus companys.

A dins, els primers candidats només havien de fer uns pocs passos per pujar al petit podi des d’on intentaven convèncer el jurat. En aquestes proves multitudinàries, els aspirants van tenir menys d’un minut per convèncer el jurat utilitzant només la veu o acompanyats d’una guitarra. Per a la majoria era el primer càsting, tot i que alguns ja havien participat en algun altre càsting, com per exemple el del programa musical de TV3 A dues veus.

Malgrat l’extensa preparació de molts concursants, la majoria no aconseguia fer el pes al jurat. Això sí, les persones que tenien la sort de passar sortien corrents amb el mòbil a la mà, amb una barreja d’il·lusió i emoció, per compartir les bones notícies amb la família i els amics. Al gener tindran l’última fase del càsting, d’on sortiran els 16 nous finalistes que trepitjaran el plató d'Eufòria i intentaran enamorar el públic. Preguntats per una celebració en cas de ser un dels 16 participants finals, la majoria no havien pensat en res concret, tot i que la resposta més repetida era celebrar-ho amb la família o fer “unes birres” al bar amb els amics.

stats