Mèdia 23/06/2021

El Regne Unit vol que les plataformes facin públiques les dades d'audiència

El secretari de Cultura britànic ha explicat que treballen en una regulació perquè les televisions en obert estiguin en igualtat de condicions respecte als serveis en 'streaming'

ARA
1 min
El logo de Netfix a les oficines que la companyia audiovisual té a Hollywood.

El govern britànic es prepara per regular l'activitat de les plataformes de streaming com Netflix, Amazon i Disney+. En un article d'opinió publicat a The Times, el secretari de Cultura Oliver Dowden ha assegurat que prepara un "llibre blanc" per assegurar-se que els serveis de streaming segueixen la normativa que estableix el regulador britànic Ofcom i que les televisions en obert britàniques estan en igualtat de condicions respecte a les plataformes internacionals com Netflix. L'objectiu, segons ha explicat, és "equilibrar el camp de joc perquè les emissores de servei públic puguin competir amb rivals internacionals".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels aspectes que vol regular el govern britànic és la publicació de les dades d'audiència de les plataformes, una informació que, generalment, els serveis de streaming no comparteixen. La idea de l'executiu és aconseguir que almenys facin públiques les dades dels productes britànics que ofereixen i en els quals han estat involucrats televisions del país com la BBC, ITV, Channel 4 i Channel 5.

L'altra qüestió que preocupa al govern és la classificació dels continguts per edats. Al Regne Unit les franges segueixen el que estableix la Llei de Comunicacions del 2003, que ha quedat anticuada perquè és anterior a l'aparició de les plataformes de streaming.

stats