La batalla de les ones

Ricard Ustrell també presentarà els divendres d''El matí de Catalunya Ràdio'

La periodista Marina Romero conduïa aquesta edició fins ara

2 min
Ricard Ustrell

Canvis al magazín matinal de Catalunya Ràdio. Segons ha pogut saber l'ARA, Ricard Ustrell en serà també el presentador els divendres, una tasca que durant els primers mesos del programa va encomanar a la periodista Marina Romero. El moviment s'emmarca en un context de reforçament que ha emprès El matí de Catalunya Ràdio des d'aquest gener. El programa, per exemple, ha fitxat Sergi Pàmies per reforçar la seva nòmina de col·laboradors. També incorpora la periodista Núria Marín, especialitzada en el cor, a part d'augmentar la freqüència de les participacions de l'economista Xavier Sala i Martín, que a partir d'ara intervindrà setmanalment al programa. Les tertúlies també creixen: Sílvia Cóppulo i Pablo Simón seran alguns dels nous comentaristes freqüents i es consolida la figura de Manuel Campo Vidal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ustrell va decidir engegar El matí de Catalunya Ràdio assumint la conducció del programa de dilluns a dijous per dedicar els divendres a gestionar entrevistes de primera línia i enregistrar el programa Col·lapse, que s'emet els dissabtes a TV3. Aquesta simultaneïtat és un equilibri delicat, però programa i Corporació hi van apostar remetent als temps en què el periodista, quan era presentador del magazín El suplement, va aconseguir la millor audiència històrica per a un programa de l'emissora pública, amb 638.000 oients, precisament quan doblava com a presentador del FAQs. Marina Romero va encarregar-se dels divendres, amb l'experiència que aportava haver presentat ja durant la temporada d'estiu el vaixell insígnia de Catalunya Ràdio. La periodista manté totes les altres funcions que desenvolupa al programa i seguirà assumint la primera veu en els dies que Ustrell no hi sigui.

Canvis en la logística dels platós de TV3 permeten ara la gravació avançada de Col·lapse i la presentació per part d'Ustrell de l'edició dels divendres. De moment, el primer resultat de l'EGM va resultar una ampolla mig plena: era la millor arrencada de temporada de Catalunya Ràdio des del 2020 i es milloraven ni que fos per la mínima els resultats obtinguts per Laura Rosel el mateix mes de l'any anterior –pujava de 409.000 a 410.000 oients–, però veia com Basté es distanciava des dels 636.000 als 704.000 seguidors. En tot cas, fonts del programa expliquen a aquest diari que l'equip manté la seva aposta per l'esperit i l'estructura que han mostrat aquests mesos, amb l'èmfasi posat en les entrevistes de primera línia i la cobertura de l'actualitat al costat d'experts amb una mirada que inclogui també l'entreteniment. L'equip treballa a un any vista i recorda que els canvis d'hàbits a la ràdio mai són immediats.

stats