TELEVISIÓ
Mèdia 13/07/2013

'La Riera' tanca demà en 'prime time' el seu millor curs

La sèrie de TV3 afrontarà al setembre la seva última temporada

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaOn s'ha endut l'Adrià, el Miquel? ¿Col·laboraran per trobar-los, el Claudi i la Lídia? ¿Un anell serà la solució per reconduir la relació de l'Ernest i la Raquel? I l'Ona i el Nil, podran alliberar-se de l'amenaça del Teo Saporo? Tots aquests interrogants quedaran resolts demà a la nit, durant l'emissió de l'últim capítol de la temporada de La Riera , un especial que començarà a les 22.25 h i que durarà uns 70 minuts.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a l'ARA el director de la sèrie, Esteve Rovira, aquest últim episodi "està plantejat per tancar-ho tot", de manera que al setembre la telenovel·la pugui tornar "amb sorpreses" i noves històries. Tot i així, adverteix que en aquest episodi hi haurà "algun ensurt". De fet, el vídeo promocional que emet TV3 mostra el que sembla l'atropellament de la Raquel i una explosió dins d'un edifici. Una de les guionistes de la sèrie, Cristina Clemente (@criscleme), comentarà el capítol en directe a Twitter, amb l'etiqueta #finalRiera.

La sèrie s'agafarà vacances després d'haver tancat la millor de les seves quatre temporades. A falta de les dades de l'episodi d'ahir i de les de demà -que probablement farà pujar les xifres, ja que els últims capítols de cada temporada, i més si s'emeten en prime time , solen estar entre els més vistos-, el curs actual frega el mig milió d'espectadors -en té 499.000- i obté un 25% de quota de pantalla -la segona millor dada de la cadena, només per darrere del Telenotícies migdia -. Això suposa un increment de 28.000 persones respecte a la temporada passada, que fins ara era la més vista, i permet que la ficció mantingui la tendència a l'alça que ha mostrat any rere any. I no només això: el capítol del 3 de desembre passat va ser el més vist dels 733 que acumula la sèrie, amb 629.000 espectadors i un 30,6% de share , i dels vuit episodis amb més audiència de la història, set corresponen a la temporada actual.

L'opinió dels responsables de la sèrie és que bona part d'aquest creixement és atribuïble al Teo, el Nil, els seus esforços per estafar el casino i els intents d'assassinat que se n'han derivat. "Tenim la sensació que aquesta trama de dolents mafiosos ha arrelat més que en cap altra sèrie -reflexiona Rovira-. Hem anat més enllà del to costumista per agafar un aire de pel·lícula de gènere. Ha estat l'element més innovador, i crec que ens ha quedat prou bé, ho hem fet d'una manera bastant contundent, i la gent ens ha seguit".

En aquest sentit, el director elogia la tasca dels guionistes de La Riera , que han aconseguit que una sèrie plantejada inicialment per tenir dues temporades vagi ja camí de la cinquena. Rovira assenyala que a diferència de la seva predecessora, El cor de la ciutat , "que era molt més coral", aquesta producció compta amb un nombre de personatges més reduït, cosa que ha obligat a "redoblar esforços" per mantenir l'interès del públic i fer que la sèrie "no defalleixi".

Camí del final

De moment ja estan desenvolupades les línies bàsiques de l'argument de la cinquena temporada "fins a Setmana Santa". "Serà intensíssima, sorprendrà", diu Rovira, i assegura que es va quedar "bocabadat del que venia". Aquests girs estaran motivats, en part, per la incorporació de sis nous personatges, que s'afegiran al repartiment a la tardor.

Quedarà per concretar, doncs, l'evolució de la sèrie durant els últims tres mesos de la temporada vinent, que dependrà, segons Rovira, de com funcioni la primera part del curs. En qualsevol cas, però, aquesta cinquena temporada s'ha plantejat per tancar definitivament la sèrie: "Vam pactar amb la direcció de la cadena i l'equip de guió que la cinquena seria l'última", afirma el director, que tot i així deixa una porta oberta a una improbable renovació: "Està pensada per concloure, però també pensàvem concloure amb la segona!", recorda.

stats