Mèdia 18/02/2019

Risto Mejide expulsa del 'Chester' Arcadi Espada per la seva opinió sobre els nens amb síndrome de Down

El fundador de Ciutadans diu que els pares que tenen fills amb "una anomalia greu" n'han d'assumir "la responsabilitat econòmica i moral"

Ara
2 min

BarcelonaEl fundador de Ciutadans Arcadi Espada va dir al programa 'Chester' que els pares que vulguin tirar endavant un embaràs sabent que el seu fill tindrà síndrome de Down tenen "dret" a fer-ho però hauran d'assumir "la responsabilitat moral d'haver portat en aquestes condicions un fill al món i la responsabilitat econòmica de mantenir aquest fill en les condicions necessàries per a la seva dignitat". Amb aquestes declaracions, Espada es va guanyar l'expulsió del programa de Risto Mejide, que va tallar el fundador de Ciutadans i li va dir que l'entrevista s'havia d'acabar. Espada va respondre-hi abandonant el plató i etzibant-li: "El mentider ets tu!"

Mejide el va acusar de dir "animalades" i li va demanar que no faltés al respecte al testimoni d'un pare amb un fill amb síndrome de Down que havia visitat el programa, fet que va desencadenar el desenllaç de l'entrevista.

Espada ja havia fet pública la seva opinió sobre les famílies amb nens amb síndrome de Down en un article a 'El Mundo', en què els definia com "fills tontos, malalts i pitjors" i acusava els pares que decideixen tenir-los de perpetrar un "crim contra la humanitat" que hauria de ser "denunciable".

El desenllaç del programa ja havia sortit a la llum arran d'un altre article d'Espada en què deia que havia abandonat el plató durant l'entrevista gravada fa mesos. En aquell moment, Risto ja va respondre que havia sigut ell qui havia fet fora Espada, tal com es va poder veure durant l'emissió del 'Chester' d'ahir, que va ser el tercer més vist de la temporada amb 1.422.000 espectadors i un 7,6% de 'share' a tot l'Estat i 172.000 espectadors i el 6,9% de 'share' a Catalunya.

stats