Mèdia 03/06/2021

RTVE actuarà com a lobi perquè les plataformes paguin impostos a Espanya

El president de la corporació té previst reunir-se amb els responsables de les televisions públiques de França, Itàlia i Alemanya per emprendre accions conjuntes

A.P.
2 min
El nou president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero

El nou president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, té com a objectiu del seu mandat aconseguir que les plataformes de streaming de fora d'Europa contribueixin a l'economia local pagant impostos. Així ho va assegurar ahir en la seva primera trobada amb els mitjans, durant la qual va anunciar que la corporació espanyola posarà un marxa un lobi perquè serveis com Netflix o HBO, que són nord-americans, paguin impostos a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons va explicar, aquest és un dels punts prioritaris que es tractaran en la reunió que tindrà lloc la setmana vinent a Brussel·les amb els responsables de les televisions públiques de França, Alemanya i Itàlia. La intenció és que la Comissió Europea utilitzi la seva influència per exigir que les grans plataformes paguin impostos. "¿Per què no paguen impostos, aquestes plataformes? Hem de fer valer la nostra veu", va insistir Pérez Tornero.

Durant la trobada amb els mitjans, el nou president de RTVE també va donar a conèixer alguns detalls sobre la nova plataforma que prepara la corporació. Pérez Tornero va assegurar que el nou servei audiovisual neix amb "una forta aposta internacional". "RTVE té prohibit cobrar serveis a Espanya, però no fora, ja sigui pagament, visionat o subscripció", va assegurar, obrint així la porta a explotar econòmicament la plataforma més enllà de les fronteres espanyoles.

Pérez Tornero va fer referència a la difícil situació econòmica de RTVE després que aquest dilluns es fes públic que les pèrdues del 2020 van ser de 31,6 milions d'euros i que el deute de la corporació va arribar als 184,1 milions d'euros aquest abril. "RTVE no està ben dotada econòmicament, ni com a entitat global ni en termes de renda per càpita ni en termes de despesa personal", va remarcar. RTVE haurà de pagar aviat 126,2 milions d'euros addicionals en concepte d'IVA, una suma per a la qual el consell d'administració va acordar aquest dilluns demanar un crèdit, amb oferta a zero d'interès.

stats