Mèdia 23/03/2022

RTVE es decanta finalment per no renovar 'OT'

L.M.
2 min
Amaia, Alfred, Aitana, Miriam i Ana Guerra, finalistes d'OT 2017.

Operación Triunfo no tornarà a TVE. Després de mesos d'incertesa, la corporació ha decidit no renovar l'icònic programa musical estrenat l'any 2001 i recuperat el 2017, quan es va convertir en tot un reclam per al públic jove. Amb aquesta decisió, RTVE deixa escapar un dels formats més revolucionaris i exitosos de la pantalla petita, però obre la porta que el programa s'emeti en una altra cadena o plataforma.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

RTVE ha decidit finalment renunciar a OT perquè la nova administració, liderada per José Manuel Pérez Tornero, considera que els costos econòmics del format no es corresponen amb l'audiència que repercuteix. El cas d'OT és similar al de MasterChef, que fa uns mesos corria el risc de desaparèixer de la cadena quan Pérez Tornero va voler revisar les condicions del contracte, tot i que finalment el talent show culinari va renovar amb TVE.

Amb aquest moviment, RTVE deixa escapar molt més que un programa, ja que Operación Triunfo es va convertir l'any 2001 en un fenomen musical i mediàtic, creant estrelles com Rosa López o David Bisbal, però també fent triomfar Amaia Romero i Aitana Ocaña amb el ressorgiment del programa l'any 2017. Les últimes edicions del programa han confirmat que el format és realment atractiu i que permet acostar a la televisió l'audiència més difícil: els joves. A més, també ha demostrat tenir un gran acolliment a les xarxes socials, obrint la possibilitat a l'emissió del programa sense la necessitat de la televisió.

No obstant això, que OT no segueixi a RTVE no vol dir que el format desaparegui, perquè Gestmusic té carta blanca per rellançar-lo a qualsevol altre canal o plataforma. De fet, Tinet Rubira, director de la productora, assegurava fa uns mesos: "Si OT 2022 no es fa a TVE, es farà en algun altre canal. No donarem per mort el format", de manera que deixava entreveure que el programa tornarà aquest any.

stats