Mèdia 25/06/2021

RTVE sanciona els treballadors que van fer comentaris masclistes durant els Goya

Els responsables, que van insultar diverses connvidades als premis, han estat suspesos de feina i sou

1 min
Els comentaris es van fer durant la retransmissió per Facebook de la catifa vermella

El nou president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, ha confirmat que els treballadors que van fer comentaris masclistes durant la retransmissió per Facebook de la catifa vermella dels Goya han estat sancionats, un cop tancat l'expedient disciplinari que es va obrir per investigar els fets. Pérez Tornero ho va explicar durant la compareixença davant la comissió mixta de control parlamentari de RTVE que va tenir lloc aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la passada edició dels Goya, un micròfon obert va captar els comentaris despectius de diversos homes que eren a la zona de premsa de la catifa vermella dels premis. "Aquesta és l'única guapa, perquè les altres són totes esquelets", va dir un d'ells sobre Marta Nieto. També van atacar la cantant Nathy Peluso i altres dones que van passar per l'entrada de l'hotel on se celebrava l'esdeveniment. Entre altres coses es va poder sentir com un d'ells deia, referint-se a una de les convidades: "No sé d'on l'han tret, aquesta. Aquesta cobra, segur, però puta, puta, segur. Quines pintes!"

En la seva compareixença, Pérez Tornero va detallar que un dels responsables dels comentaris ha estat sancionat per una infracció greu amb una suspensió de feina i sou de 3 a 15 dies, mentre que l'altre responsable ha estat sancionat per una infracció molt greu amb una suspensió de feina i sou de 16 a 60 dies. El president de RTVE va apuntar que aquestes sancions no són suficients i que s'està elaborant un pla de formació intern en matèria d'igualtat.

stats