Mèdia 03/12/2015

Picabaralla a Twitter entre Sala i Martín i Daniel Sirera per l'ús del logotip de TV3 com a imatge de perfil

El conseller del CAC acusa l'economista d'utilitzar la imatge del canal públic per difondre les seves opinions polítiques

Ara
2 min
Xavier Sala i Martín / CCMA

BarcelonaL'economista Xavier Sala i Martín i el conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i exdiputat del PP Daniel Sirera s'han enganxat aquest dijous a Twitter en relació amb l'ús que el presentador d''Economia en colors' fa del logotip de TV3 al seu perfil en aquesta xarxa social. Aquesta setmana, Sirera, juntament amb les representants d'Unió i el PSC al CAC, havien mostrar el seu malestar amb la decisió d'aquesta institució de convidar Sala i Martín a pronunciar una conferència, l'11 de desembre, dins del cicle de xerrades sobre comunicació que organitza el CAC.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins' de TV3 aquest dijous, el president del Consell, Roger Loppacher, ha defensat la decisió de convidar Sala i Martín perquè, en la seva opinió, "és una magnífica persona per explicar com es pot parlar d'economia per televisió", tal com fa al seu programa. I ha afegit que se l'ha convidat per aquest motiu, i no "pel seu posicionament polític". "A Twitter cadascú fa els tuits que creu convenient", ha indicat, en referència a les crítiques dels consellers que s'oposaven a la seva invitació, que havien denunciat que l'economista fes servir la imatge del programa en un compte en què publica "tuits que poden comprometre la imatge d'imparcialitat i neutralitat de la televisió pública de Catalunya".

L'encapçalament del compte de Twitter de Sala i Martín, amb el logotip d''Economia en colors'

"El president del CAC diu a TV3 que Xavier Sala i Martín pot opinar el que vulgui a Twitter. Cert, però no amb la imatge de TV3", ha piulat, arran d'aquestes paraules, Daniel Sirera.

Aquest missatge ha desencadenat una sèrie de 20 tuits de l'economista, en què carregava durament contra el conseller del CAC i defensava el seu "dret" a utilitzar la imatge de perfil que li "doni la gana" i a opinar a Twitter amb "llibertat".

Sala i Martín, a més, ha remarcat que "mai" ha portat "el logo de TV3 a l'avatar de Twitter", sinó que només hi ha posat "el molinet" d''Economia en colors', on "no hi ha el logo de TV3. El cert, però, és que la icona del programa està formada pel "3" blanc del logotip de la cadena, del qual pengen dues americanes de colors.

A partir d'aquí, l'economista ha acusat Sirera de "voler controlar els mitjans de comunicació, cosa que és un atemptat a la llibertat", i ha lamentat que tres consellers del CAC hagin volgut "censurar una conferència". "Això demostra un nivell ètic i professional molt baix perquè les conferències no són la vostra competència", ha etzibat Sala i Martín, tot i que Sirera li ha recordat que l'acte l'organitza el Consell del qual ell forma part.

stats