Mèdia 04/02/2014

'Salvados' trenca el seu rècord amb el debat Mas-González

El debat va tenir una audiència mitjana d'1.067.000 espectadors

2 min

Barcelona.Quan Jordi Évole va tancar la participació de Mas i González per al retorn de Salvados a la graella, va demanar als respectius caps de premsa discreció, segons ha explicat el periodista. Tenia por que la maquinària de pressions s'activés i forcés algun dels participants a retirar-se. No va ser el cas, i el debat sobre la qüestió catalana va reportar a Évole el seu millor resultat històric a Catalunya: 1.067.000 espectadors i un share del 30,0% (11 punts més del que acostuma a fer). El programa es va beneficiar de la vaga de treballadors que, a aquella hora, mantenia TV3 amb repeticions enllaunades.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En tot cas, superava amb comoditat la seva anterior marca: els 784.000 espectadors de mitjana que va aconseguir l'octubre del 2012, en aquell cas amb una entrevista a Mas en solitari. Al conjunt de l'Estat, però, Évole no va aconseguir establir també rècord. Va fer 4.095.000 espectadors (i un share del 19,4%), però el programa quedarà com el segon més vist, ja que l'episodi dedicat a l'educació, emès al febrer, es va enfilar fins als 4.307.000 espectadors. En qualsevol cas, ahir va ser l'emissió més vista del dia, i va superar amb molta comoditat els 2.783.000 seguidors d' Aída.

El seguiment de l'entrevista va ser molt desigual depenent de la comunitat autònoma. Els llocs on va funcionar millor el debat -a part de Catalunya- van ser el País Basc (22,4%), Madrid (22,0%), el País Valencià (22,0%), Aragó (21,6%) i Navarra (19,7%). Totes aquestes comunitats van superar el 19,4% mitjà aconseguit al conjunt de l'Estat. A Andalusia, en canvi, tot i ser el lloc de procedència d'un dels dos participants, es va quedar per sota d'aquesta mitjana i va marcar un discret 14,0%.

També cal constatar que a Madrid el programa va interessar molt més que en qualsevol de les dues Castelles, ja que tant a la Manxa (16,8%) com a Lleó (13,2%) els resultats que va fer van ser significativament més tènues. De fet, a la comunitat de la capital de l'Estat l'episodi sí que va ser el més vist de tota la història del programa. La dada més baixa la va marcar a Extremadura, on el programa només va fer un 3,5% (el segon menys vist de la temporada).

La qüestió catalana sol donar bons resultats a Salvados. L'entrevista a Mas de fa un any i mig va aplegar 2.894.000 espectadors. I la que va fer a Jordi Pujol, el març del 2012, va reunir 1.486.000 espectadors, una dada que avui pot semblar tèbia, però que llavors -el programa ha anat agafant audiència progressivament als audímetres- va suposar doblar l'audiència mitjana de la cadena.

stats