Mèdia 01/03/2021

Sergi Vicente renova com a director de Betevé

L'excorresponsal de la Xina a TV3 ja havia comandat el canal els sis anys anteriors

2 min
Sergi Vicente

Betevé, la televisió municipal de Barcelona, seguirà comandada pel periodista Sergi Vicente durant els pròxims sis anys. Així ho ha decidit el consell d’administració de la societat Informació i Comunicació de Barcelona SA, en una sessió ordinària celebrada aquest dilluns en la qual s’ha resolt un procés de selecció iniciat el 20 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la nota feta pública per la cadena, a Vicente se li encarrega “liderar una nova etapa que permeti consolidar un model públic de comunicació basat en la qualitat, la proximitat i el servei a la ciutat i, alhora, fer front amb èxit, amb diàleg i decisió, als canvis estructurals i d’altre tipus necessaris per tal que l’entitat gestora compleixi adequadament les missions de serveis públic”. El canal es troba immers en un moment complex, ja que durant el mandat anterior la justícia va dictaminar que el gruix dels més de 200 treballadors –que prestaven servei a través de productores– s’havien d’internalitzar. A partir d’aquí, la plantilla ha reclamat que se’ls apliqui la mateixa escala salarial que als funcionaris del ram de la comunicació de l’Ajuntament. En un context de pressupostos estancats, això ha comportat que Betevé hagi hagut de prescindir de programació que comprava a productores i elabori internament pràcticament tota la graella.

Sergi Vicente (Barcelona, 1975) va començar la seva carrera a TVE l’any 1999 com a reporter. El 2003 va obrir la corresponsalia de TV3 a la Xina, la primera que una televisió de l’Estat establia al país asiàtic. S’hi va estar fins al 2015, any en què el seu projecte va resultar guanyador en el procés de selecció per dirigir Betevé. A més de tot això, també ha col·laborat amb altres mitjans com Associated Press o el diari ARA. 

stats