Ficció
Mèdia Sèries 06/09/2022

Elon Musk contra 'Els anells de poder': "Tolkien es deu estar retorçant a la seva tomba"

El fundador de Tesla creu que tots els personatges masculins de la sèrie són representats com a "covards o imbècils"

2 min
L'elf

BarcelonaTot i que ha rebut bones crítiques per part dels mitjans especialitzats, no tothom està gaudint d'Els anells de poder si fem cas de l'últim exabrupte d'Elon Musk a Twitter. Al fundador de Tesla no li ha agradat gens la sèrie que Amazon ha fet de l'univers de J.R.R. Tolkien i ha assegurat en una piulada que l'autor "es deu estar retorçant en la seva tomba".

Un dels elements que incomoden Musk són els personatges masculins, que, segons ell, no tenen la importància que haurien de tenir. "Gairebé tots els personatges masculins són covards o imbècils, o totes dues coses. Només Galadriel és valenta, llesta i agradable", argumenta a través de la xarxa social. Neil Gaiman, autor de The sandman i fan confés d'Els anells de poder, ha contestat a Musk després que un usuari li preguntés què li semblaven les paraules del milionari. "Elon Musk no em demana consell sobre com fracassar a l'hora de comprar Twitter, i jo no acudeixo a ell per a crítiques televisives, literàries o cinematogràfiques", ha dit.

En el cap de setmana de l'estrena, Amazon va endarrerir la publicació de comentaris dels usuaris per evitar que els trolls d'internet ataquessin la sèrie amb crítiques ferotges que anaven dirigides sobretot a Galadriel, personatge que consideren que no manté l'essència dels llibres perquè a Els anells de poder es converteix en una elfa guerrera. També hi ha hagut usuaris que s'han queixat del fet que la sèrie tingui un càsting inclusiu i que l'elf Arondir sigui negre. Ismael Córdova Ruiz, que interpreta el personatge, ha explicat que des que es va fer públic que interpretaria l'elf, ara fa dos anys, no ha parat de rebre missatges d'odi. "Vaig lluitar molt per aquest paper per aquest mateix motiu. Vaig sentir que podia portar aquesta torxa. Em vaig assegurar que el meu elf fos el més elf, el més increïble, perquè sabia que aquesta reacció arribaria. Mai no pots utilitzar com a excusa dir: «Però els elfs no són així». No ho eren, però ara sí".

stats