Evan Rachel Wood acusa Marilyn Manson de violació en un documental de la HBO

El treball es podrà veure a la plataforma a finals d'aquest any

2 min
L’actriu Evan Rachel Wood i el músic Marilyn Manson a Nova York l’any 2007, quan duien uns mesos com a parella.

BarcelonaEl febrer del 2021, l'actriu Evan Rachel Wood va revelar el nom de l'home que durant anys va abusar d'ella, Marilyn Manson, el cantant amb el qual va mantenir una relació entre el 2006 i el 2010 (quan van començar ella tenia 18 anys i ell 38). Ara l'actriu ha presentat al festival de Sundance Rising phoenix, un documental que es veurà a finals d'any a la HBO en què detalla com el cantant la va violar durant el rodatge del videoclip Heart-shaped glasses (When the heart guides the hand), que va tenir lloc l'any 2007. Wood explica com durant la filmació d'una escena de sexe que havia de ser simulada Manson la va penetrar. "Mai vaig donar el meu consentiment per allò", diu l'actriu en el documental.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Rising phoenix repassa la carrera personal i professional de Wood, fent especial èmfasi en el paper que va tenir l'actriu en la campanya per modificar la llei sobre violència de gènere als Estats Units. El febrer del 2018, l'actriu de Westworld va comparèixer al Congrés dels Estats Units per aportar el seu testimoni personal com a supervivent de violència domèstica i d’abús sexual i demanar una llei d’abast federal que donés protecció a totes les dones del país. Poc després, va defensar l’anomenat Phoenix Act, un projecte de llei per ampliar el termini de prescripció dels delictes relacionats amb la violència masclista de tres a cinc anys que va entrar en vigor a Califòrnia el gener del 2020.

El documental, que consta de dues parts, ha estat dirigit per Amy Berg, que també va estar al capdavant de Janis: little girl blue, treball sobre la vida de la cantant Janis Joplin. "Vaig contactar amb Berg desesperada per aconseguir que algú m'escoltés i perquè la meva història fos explicada i perquè la gent s'adonés, per fi, que el que estem dient és molt seriós. La meva història no és una excepció", ha assegurat Wood durant la presentació del documental. La directora va contactar amb Manson perquè contestés a les acusacions contra ell, cosa que no va voler fer. En canvi, el documental sí que inclou un comunicat dels advocats del cantant que diu el següent: "El meu client nega amb vehemència qualsevol acusació d'agressió o abús sexual a qualsevol persona. Aquestes afirmacions esgarrifoses contra el meu client tenen tres coses en comú: totes són falses, suposadament van tenir lloc fa més d'una dècada i formen part d'un atac coordinat per antics socis i col·laboradors del senyor Warner que han convertit els detalls, d'altra banda, mundans de la seva vida personal i les seves relacions consensuades en històries de terror fabricades".

stats