Estrena

A 'The Regime', Kate Winslet es pot divertir

L'actriu es posa en la pell d'una dictadora d'un petit país europeu a la minisèrie de HBO

Simran Hans / NYT
2 min
Kate Winslet

A la cancellera Elena Vernham li agradaria que sabessis que no és "gens ridícula". Mai serviria salmó en un esdeveniment oficial (això seria massa "modest").

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El personatge de ficció, interpretat per Kate Winslet a la nova sèrie limitada de HBO, The Regime, és una autòcrata neuròtica que perd el control del seu país. Un cartell a l'inici de la sèrie, que s'estrena dilluns, anuncia que som en algun lloc de l'Europa central, un país que té com a verdura oficial la remolatxa sucrera. Com diu una senadora nord-americana interpretada per Martha Plimpton durant una visita oficial: "Una líder forta que proveeix el seu poble i que resisteix contra la Xina? Això ens encanta".

Però els ciutadans de l'Elena pateixen alts índexs d'atur i molts es moren de fam. Així que potser està una mica fora de lloc el seu missatge a la nació per Nadal: un vídeo seu cantant Santa Baby, amb una minifaldilla i unes botes de pell.

"Volia fer una cosa absurda", explica Winslet en una entrevista en vídeo des de casa seva a Sussex (Anglaterra). L'Elena és hipocondríaca i agorafòbica i Winslet assegura que, des del punt de vista polític, el seu personatge "té moments en què s'ho inventa tot". És "valenta -assenyala l'actriu- i així i tot té por del món".

The Regime ha estat creada per Will Tracy, que en el seu currículum té títols com Succession i la sàtira gastronòmica The Menu, dos projectes que també presenten figures delirants, embriagades de poder. Tracy explica que li agrada crear personatges tirànics "perquè generen situacions en què no es pot discutir-hi ni raonar-hi".

Des de l'adolescència, el creador està obsessionat amb la geopolítica i els règims autoritaris. Per a The Regime ha investigat sobre líders de Síria, Rússia i Romania i es va adonar que tots compartien "una relació inestable amb la realitat" i "una necessitat desesperada de supervivència".

La protagonista comparteix nom i formació amb Elena Ceaușescu, la dona del dictador romanès Nicolae Ceaușescu, i viu en un palau que és una bombolla aïllada, igual que la residència de Vladímir Putin durant la pandèmia. Però Winslet assenyala que la sèrie no és un documental ni una recreació d'esdeveniments històrics: "No és una sèrie sobre l'actualitat", aclareix.

Al cor de la sèrie, diu Winslet, hi ha una dona que lluita pel seu petit país i que, de vegades, no té ni idea del que fa, cosa que apel·la al sentit de l'humor de l'actriu. Interpretar l'Elena "ha sigut divertidíssim", diu somrient: "Haig de fer saber a l'audiència que és una sèrie que els permet riure".

Copyright The New York Times

stats