Plataformes

"Massa fosc per veure res": els fans de 'La casa del dragón' s'indignen amb l'últim capítol de la sèrie

Part de la trama de l'últim capítol passa de nit i molts espectadors s'han queixat de la dificultat per seguir les escenes

2 min
Una escena de Rhaenyra Targaryen

Barcelona"La casa del dragón seguint la clàssica tradició de Joc de trons de fer episodis tan foscos que gairebé no es veu res". Aquesta era la queixa del tuitaire Brendan Hodges després de veure l'últim capítol de la sèrie. Una opinió que molts altres fans van compartir a les xarxes socials. Bona part de les trames de l'entrega d'aquesta setmana, titulada Driftmark, passen de nit, i molts espectadors es queixaven que la falta de llum feia impossible seguir el que estava passant en el capítol. La HBO, a través del seu compte de Twitter d'atenció al client, ha defensat l'episodi assegurant que la falta de llum és "una decisió creativa intencionada".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els espectadors nord-americans no han sigut els únics que s'han queixat de com és de difícil veure l'últim episodi de la sèrie. L'humorista Marc Sarrats n'ha fet broma a través de les xarxes: "O La casa del dragón té un problema de llum o realment els últims tres episodis anaven de mi assegut al sofà". El director del setè episodi de La casa del dragón és Miguel Sapochnik, showrunner de la sèrie. Ell mateix ja va estar envoltat de polèmica durant l'emissió de Joc de trons per haver rodat un episodi tan fosc que era pràcticament impossible de veure. Sapochnik va ser l'encarregat de dirigir el capítol La llarga nit, en el qual es produïa la gran batalla de l'última temporada de la sèrie. L'enfrontament entre el Rei de la Nit amb l'exèrcit de Daenerys Targaryen i Jon Neu al castell d'Hivèrnia passava tot de nit, així que es va optar per una llum molt tènue que només es trencava pel foc dels dracs.

Arran de la polèmica generada, Sapochnik va defensar la seva decisió. "L'escena havia de mostrar que és l'última esperança que té la humanitat, l'últim far de llum. I des de la perspectiva de cap on havia d'anar la història, que era arribar a un clímax surrealista i caòtic, necessitàvem un entorn que acompanyés. Teníem totes les raons per fer-ho, i ningú es va asseure allà davant i es va preguntar si seria massa fosc".

Amb l'emissió del setè episodi La casa del dragón enceta el seu tram final, ja que només queden tres episodis per al desenllaç de la primera temporada. La sèrie, que explica la història de la dinastia Targaryen 200 anys abans dels fets de Joc de trons, ja té confirmada una segona entrega.

stats