Mèdia Sèries 21/04/2022

Mor Robert Morse, l'excèntric Bert Cooper de 'Mad men'

L'actor, que tenia 90 anys, va tenir una llarga trajectòria tant al teatre com a la televisió

2 min
Robert Morse en una escena de 'Mad men'

BarcelonaL'actor Robert Morse, conegut per haver interpretat Bert Cooper a Mad men, ha mort avui a l'edat de 90 anys, segons ha anunciat el seu amic i vicepresident de l'Acadèmia del Cinema dels Estats Units Larry Karaszewski. "El meu bon amic Robert Morse ha traspassat a l'edat de 90 anys. Un gran talent i un bell esperit. Envio tot el meu amor al seu fill Charlie i a la seva filla Allyn. Al llarg dels anys m'ho vaig passar molt bé amb el Bob rodant El pueblo contra O.J. Simpson i presentant moltíssimes projeccions", diu el també guionista en un tuit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Morse va néixer l'any 1931 a Newton, Massachusetts, i va descobrir la passió per l'actuació a l'institut gràcies al professor de teatre del centre. Decidit a convertir-se en actor, un cop acabat l'institut es va traslladar a Nova York, on vivia el seu germà gran, que també s'hi estava formant com a intèrpret. Va ser a principis dels anys 50 quan Morse es va començar a fer un nom a Broadway gràcies a l'obra The matchmaker.

El teatre va ser l'àmbit en què més èxits va tenir. Va guanyar dos premis Tony: el primer pel musical Cómo triunfar sin dar golpe (1962), del qual també va protagonitzar la versió cinematogràfica, i el segon per haver donat vida a Truman Capote a l'obra Tru.

El paper de Bert Cooper, l'excèntric cofundador de l'agència de publicitat Sterling Cooper on treballa Don Draper, el va fer popular entre el gran públic i li va suposar cinc nominacions als Emmy com a millor actor convidat. En el seu últim episodi a Mad men –va aparèixer en més d'una setantena de capítols–, Morse va mostrar les seves habilitats pel teatre musical amb un número en què el seu personatge balla i canta The best things in life are free, en una escena en què se li apareix a Don Draper després de morir mentre mira l'aterratge de Neil Armstrong a la Lluna.

Un altre dels seus papers destacats a la televisió va ser el del periodista Dominick Dunne a la minisèrie American crime story. El pueblo contra O.J. Simpson.

stats