Conflicte judical

Netflix, a judici: un home reclama a la plataforma una indemnització d'un milió de dòlars

El denunciant assegura que un dels documentals de 'true crime' del servei ha fet servir una foto seva sense permís

2 min
Una imatge del documental 'El mochilero del hacha'

BarcelonaNetflix haurà d'anar a un judici milionari després que un home de Kentucky hagi denunciat el servei de streaming per haver fet servir una foto seva sense permís. Taylor Hazlewood, de 27 anys, va descobrir amb sorpresa que una foto seva apareix a la documental de true crime El mochilero del hacha, una producció que explica la història de Caleb Lawrence McGillivary, un excursionista condemnat per l'assassinat d'un advocat. Abans de descobrir-se el crim, McGillivary es va convertir en un fenomen viral per haver defensat una dona d'un atac durant una ruta de senderisme. El denunciant reclama una indemnització d'un milió de dòlars a la plataforma.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hazlewood assegura que desconeixia que la seva foto apareixia al documental i que va ser gràcies a diferents amics que ho va descobrir. "Han posat la teva foto al costat de la d'un assassí, hahaha!", li va dir un excompany de feina a través d'un missatge de text. Posteriorment, va comprovar que una de les seves fotos d'Instagram, en què apareix amb una destral en un dels paisatges que apareixen al documental de true crime, havia estat utilitzada sense cap notificació prèvia. Segons detalla Variety, la denúncia especifica que la foto de Hazlewood apareix entre les imatges de Caleb Lawrence McGillvary mentre una veu en off diu "assassí a sang freda" i cartells amb les paraules "no pots confiar en ningú".

El denunciant ha explicat que la foto feta servir per al documental va ser presa el juny de 2019. Hazelwood es va fer una foto amb la destral d'un amic perquè li recordava el seu llibre preferit d'infància, El hacha, de Gary Paulsen. De fet, com a peu de foto va fer servir el títol del llibre i el nom de l'autor.

Hazelwood ha demandat Netflix perquè assegura que l'aparició de la seva foto al documental ha repercutit negativament en la seva reputació i li ha provocat "estrès, ansietat i angoixa". "A causa de la manca de diligència per part de les persones que van agafar i fer servir la fotografia del senyor Hazelwood i el van col·locar al costat d'un assassinat condemnat, el nostre client té una por constant pel que fa a l'impacte que la pel·lícula tindrà en les seves relacions, la seva feina i la seva reputació en general", han detallat els advocats del denunciant.

Aquesta no és la primera vegada que Netflix és denunciat per una persona que s'ha sentit damnificada per una de les seves produccions. El setembre del 2021, la jugadora d'escacs georgiana Nona Gaprindaixvili va demandar la plataforma perquè considerava que la minisèrie Gambit de dama contenia "informació falsa" i, per això, va exigir una compensació de cinc milions de dòlars. Finalment, la plataforma va arribar a un acord econòmic amb Gaprindaixvili per no anar a judici.

stats