Mèdia Sèries 23/02/2022

'Operación marea negra': 3.000 quilos de cocaïna sota el mar

Álex González protagonitza la sèrie dirigida per Daniel Calparsoro sobre el primer narcosubmarí interceptat a Europa

2 min
Una escena d''Operación marea negra'

BarcelonaLes sèries sobre narcotràfic s'han convertit en un gènere en elles mateixes, gràcies, en part, a ficcions com Narcos. Ara Amazon Prime va una mica més enllà amb la sèrie Operación marea negra, que situa la trama de narcotràfic dins un submarí, una premissa que pot semblar exagerada però es basa en una història real, la del primer narcosubmarí interceptat a Europa. Álex González interpreta el Nando, un boxejador amateur i mariner amb problemes econòmics que per sobreviure fa el que pot, com ara comandar una nau carregada amb tres tones de droga. La sèrie, que s'estrena aquest divendres i consta de quatre episodis, està dirigida per Daniel Calparsoro.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El novembre del 2019 la Guàrdia Civil va capturar a les costes de Galícia el primer narcosubmarí d'Europa del què es té constància, així com tota la seva tripulació, formada per tres homes. Ells van ser els responsables de transportar des de Colòmbia 3.000 quilos de cocaïna. Ho van fer en 26 dies i compartint una cabina de tres metres quadrats. El principal problema per portar a la pantalla aquesta història amb una certa èpica era el repte tècnic que suposava. Per rodar la sèrie es van construir tres submarins diferents: un per rodar a l'interior d'un estudi, un altre de vint metres d'eslora per rodar a l'exterior, i un tercer, més petit, per gravar les escenes de tempesta en una piscina a l'estudi.

A més dels reptes de producció, els actors han patit especialment els reptes físics que suposa rodar en l'interior d'un vaixell. González ha explicat que durant el temps que va haver de passar tancat en el submarí amb els seus dos companys de repartiment, el colombià David Trejos i el brasiler Leandro Firmino, bevia dotze litres d'aigua diaris sense anar al lavabo perquè ho suava tot. L'experiència, assegura, el va ajudar a l'hora d'explicar el deteriorament físic i psicològic que pateix el personatge.

Operación marea negra compta amb un repartiment internacional que barreja actors espanyols, brasilers, portuguesos i colombians. A més dels tres protagonistes, també participen en la sèrie Nerea Barros (La isla mínima), Carlos Francino i Lúcia Moniz, l'actriu portuguesa que vivia una història d'amor amb Colin Firth a Love actually.

També es veurà a TV3

Operación marea negra s'estrena primer a Amazon Prime, que la distribueix a Espanya, Portugal i Brasil, però és una producció de la FORTA, amb TVG al capdavant. Com a part de l'agrupació de canals autonòmics també hi ha participat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, motiu pel qual la sèrie es podrà veure a TV3. Segons ha anunciat la televisió pública catalana, la sèrie protagonitzada per Álex González serà un dels plats forts de la programació de tardor.

A Amazon, l'estrena de la sèrie anirà acompanyada del documental Operación marea negra: La travesía suicida, una docusèrie que s'endinsarà en la travessia real per l'Atlàntic del submarí interceptat a les costes gallegues i que comandava Agustín Álvarez, antiga promesa de la boxa espanyola.

stats