Les sèries del cap de setmana: Elisabeth Moss viatja en el temps per caçar un assassí i 'Ozark' arriba al final

L'actriu de 'The handmaid's tale' protagonitza 'Las luminosas', nova proposta d'AppleTV+

2 min
L'actriu en una nova escena de la sèrie d'AppleTV+

BarcelonaAquest cap de setmana arriba a les plataformes un carregament de ficcions que es divideixen entre nouvingudes i finals de sèries amb una important base de fans. La proposta més destacada d'aquest divendres és Las luminosas, d'AppleTV+, un thriller sobrenatural protagonitzat per Elisabeth Moss, la icònica Peggy Olson de Mad men. Amb aquesta nova producció, l'actriu segueix ampliant les seves credencials com a directora, ja que es posa darrere les càmeres en un parell de capítols, una faceta professional que va posar en pràctica per primer cop a The handmaid's tale, la sèrie que adapta la novel·la de Margaret Atwood i en la qual interpreta la soferta June.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova proposta d'AppleTV+, que llança els tres primers episodis de cop, adapta una novel·la de ciència-ficció de Lauren Beukes que explica la història de Harper Curtis, un home de Chicago que durant els anys de la Gran Depressió troba la clau d'una casa que permet viatjar en el temps. La descoberta té un preu: està obligat a matar les lluminoses, noies joves amb un gran potencial intel·lectual. En l'adaptació televisiva, Moss interpreta Kirby Mazrachi, una documentalista del Chicago Sun-Times que fa sis anys va ser víctima d'un assalt brutal per part d'una persona a qui mai s'ha identificat. Convençuda que el seu cas no és l'únic, s'aliarà amb un periodista, el Dan (Wagner Moura), per saber què va passar. El problema és que, mentre investiga, la Kirby s'adona que la seva realitat pateix petites alteracions, algunes d'imperceptibles i altres de molt evidents, com arribar a casa i descobrir que té un marit al qual no coneix.

Moss, que va guanyar un Emmy a millor actriu dramàtica per The handmaid's tale l'any 2017, assegura que un dels motius pels quals va voler fer aquest nou projecte és la vulnerabilitat de la protagonista. "El que li passa a la Kirby és una analogia del trauma. Vaig connectar amb la idea que, sense importar quina ha estat la teva experiència o què has viscut, tothom ha passat per moments en què el seu món s'ha capgirat, sigui quina sigui la causa. Vaig connectar amb la idea d'algú que és vulnerable però alhora fort", explica l'actriu, que ja està rodant la nova temporada de The handmaid's tale. Respecte als nous capítols de l'aclamada sèrie, Moss ha explicat que en aquesta ocasió el seu personatge haurà d'enfrontar-se a la gestió de la seva llibertat, l'objectiu de la June des del primer episodi.

Deixant de banda Las luminosas, una altra de les novetats que arriba demà a les plataformes és Rurangi, sèrie neozelandesa que estrena Filmin i que explica la història d'un activista trans, Caz Davis, que torna al seu poble, Rurangi, amb la intenció de restablir la relació amb el seu pare, amb el qual no es parla des d'abans de la seva transició.

Les altres propostes:
  • 'Grace and Frankie' (Netflix / Final) La història de les amigues interpretades per Jane Fonda i Lily Tomlin arriba al seu punt final amb l’estrena dels dotze episodis que restaven de la setena temporada. Creada per Marta Kauffman y Howard J. Morris, 'Grace and Frankie' té l’honor d’haver estat una de les sèries més longeves de Netflix i haver contribuït a la visibilitat de les persones grans a la televisió, un aspecte que comparteix amb una altra de les ficcions més populars de la plataforma, 'El método Kominsky'.
  • 'Ozark' (Netflix / Final) La sèrie protagonitzada per Jason Bateman i i Laura Linney és una de les grans tapades de la ficció actual. Potser no és un fenomen bestial com ho va ser 'El juego del calamar', però té seguidors entregats i, sobretot, sempre rasca nominacions als Emmy (de fet, n’ha guanyat dos, el de millor actriu secundària per Julia Garner i el de millor direcció de drama per Jason Bateman). A l’espera de saber si aquest any torna a convèncer els acadèmics, 'Ozark' arriba a la seva conclusió, que té molts números per ser tràgica.
  • 'Undone' (Amazon / Segona temporada) Aquesta petita joia de l’animació per rotoscòpia –la tècnica que consisteix a calcar els fotogrames d’una imatge real en moviment– torna per continuar la història d’Alma Winograd-Diaz, una dona que es recupera d’un accident de cotxe i que desenvolupa un nou tipus de relació amb el temps, una habilitat que farà servir per intentar descobrir la veritat sobre la mort del seu pare. En aquesta nova entrega, l’Alma seguirà endinsant-se en els secrets del passat familiar.
  • 'Made for love' (HBO / Segona temporada) Aquesta dramèdia amb tocs de ciència-ficció és una de les rareses enterrades en el catàleg d’HBO Max. Cristin Milioti ('Cómo conocí a vuestra madre' i 'Modern love'), dona vida a Hazel Green, una dona que descobreix que el seu marit, propietari d’una gran empresa de tecnologia, li ha implantat un xip al cervell per saber tots els seus pensaments i desitjos. Després de fugir en la primera temporada, en la segona la Hazel tornarà amb el seu marit a canvi que aquest s’encarregui del tractament que necessita el pare de la noia, que pateix un càncer de pàncrees.
stats