Sèries

Les sèries del cap de setmana: humor sobre rics desencantats i la versió coreana de ‘La casa de papel’

La còmica Maya Rudolph estrena ‘Loot’, una sèrie sobre una multimilionària que busca reconciliar-se amb la vida

3 min
Maya Rudolph interpreta una multimilionària que s'acaba de divorciar

BarcelonaMaya Rudolph és aristocràcia de Saturday night live, el longeu programa nord-americà de comèdia del qual va formar part entre el 2000 i el 2007. Tot i ser una actriu respectada, els vehicles per a lluïment propi que ha fet després del seu pas per l’espai d’humor, com ara Up all night o la més recent Forever (Amazon), no han acabat de calar entre el gran públic. Ara, Rudolph té una nova oportunitat per aconseguir un èxit televisiu amb Loot, la comèdia que estrena aquest divendres AppleTV+.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la nova sèrie, l’actriu interpreta la Molly Novak, una milionària californiana que descobreix que el seu marit (Adam Scott) l’està enganyant amb una assistent vint anys més jove. El consegüent divorci la converteix en la tercera dona més rica dels Estats Units, però també en una persona sense gaires aspiracions. En ple dol pel seu matrimoni fracassat, la Molly recorda –o més aviat, algú li recorda– que té una fundació al seu nom. Per a desgràcia dels treballadors que fa anys que s’encarreguen de la institució, la milionària voldrà aferrar-se al compromís social com a taula de salvació, un fet que demostrarà fins a quin punt està allunyada de la realitat de les persones amb una vida sense luxes. Acompanyada del seu fidel assistent Nicholas, interpretat pel còmic Joel Kim Booster (que acaba de protagonitzar la celebrada pel·lícula LGTBI Fire island), la Molly s’esforçarà per aportar el millor d’ella a la fundació.

“La Molly ha de prendre una decisió sobre qui vol ser, quin tipus de persona vol ser. No és una cosa que es plantegi del dia a la nit, sinó que va creixent dins d’ella a mesura que coneix gent a qui aprendrà a respectar i que li ensenyaran a veure la vida a través de la seva mirada. Veurà que hi ha moltes més coses que les que ella ha experimentat”, detalla Rudolph, que a més de protagonitzar la sèrie també n’és la productora al costat de la seva amiga Natasha Lyonne, estrella de Russian doll.

El contrapunt de la Molly és la Sofia, la responsable de la fundació durant tot el temps en què la multimilionària se n’ha mantingut al marge. Interpretada per Michaela Jae Rodriguez, la primera dona trans a guanyar un Emmy, la Sofia té uns orígens molt més humils que la Molly i, per això, no s’està per romanços. També per això no és una persona amb unes grans habilitats socials o especialment simpàtica. “És una persona molt directa i estricta. Va ser un repte interpretar-la”, explica Rodriguez.

La nova 'Ted Lasso'?

Creada per Alan Yang i Matt Hubbard, responsables també de Forever, Loot encaixa en el gènere de les workplace comedies, és a dir, sèries ambientades en llocs de feina i amb un gran ventall de personatges curiosos. És una tradició que ha donat referents com la clàssica Cheers, The office o Parks and Recreation. També entraria dins d’aquest esquema la premiada Ted Lasso, la comèdia de referència d’AppleTV+ i sèrie de la qual Loot aspira a agafar el relleu.

Un dels grans punts a favor de Loot és la seva banda sonora plena d’èxits del R&B, el hip-hop i el pop, com ara el Fantasy de Mariah Carey, que sona sempre que la Molly té moments d’il·luminació grandiloqüents, instants en què Rudolph pot treure a passejar tot el seu talent per a la paròdia.

Les altres estrenes
  • ‘La casa de papel: Corea’ (Netflix) Quan una sèrie aconsegueix que se’n facin versions fora del seu país d’origen és que ja ha tocat el cim de la popularitat. Això és el que ha passat amb 'La casa de papel', que aquest cap de setmana viurà un renaixement amb l’estrena de l’adaptació que s’ha fet a Corea del Sur, una de les grans indústries audiovisuals del moment. Les màscares de Dalí desapareixen per donar pas a les tradicionals màscares coreanes Hahoe. A més, en aquest univers, Corea del Sud i Corea del Nord estan unides. Els que van seguir 'El juego del calamar' es retrobaran amb algunes cares conegudes, com ara la de l’actor Park Hae-soo, que interpreta el Professor.
  • ‘El hombre contra la abeja’ (Netflix) Per a la majoria d’espectadors Rowan Atkinson sempre serà Mr.Bean però això no vol dir que l’actor britànic no intenti altres aventures televisives. Atkinson és el protagonista d’aquesta comèdia plena d’humor slapstick en què interpreta el Trevor, un pare de família que aconsegueix feina tenint cura de cases. La seva primera missió serà encarregar-se d’una mansió. Tot s’acabarà transformant en un desastre con s’obsessioni amb una abella a la qual no aconsegueix matar.
  • 'Chloe' (Amazon) Thriller de sis capítols creat per Alice Seabright, guionista de 'Sex Education', i protagonitzat per Erin Doherty, que ha interpretat la princesa Anna a 'The Crown'. L’actriu dona vida a Becky Green, una noia obsessionada amb la imatge perfecta que reflecteixen les xarxes socials de la seva millor amiga de la infància, la Chloe. Quan aquesta mor de forma inesperada, la Becky assumirà una nova identitat i s’endinsarà en el cercle d’amics de la mort per saber què va passar.
stats