Plataformes
Mèdia Sèries 20/01/2023

Terratrèmol a Netflix: Reed Hastings deixa de ser-ne conseller delegat

El confundador de l'empresa portava 20 anys al capdavant de la plataforma

2 min
Reed Hastings

BarcelonaDesprés de 20 anys sent el líder de Netflix, Reed Hastings ha anunciat que renuncia a la posició de conseller delegat de l'empresa. La notícia la va donar pocs moments abans que l'empresa fes públics els resultats de l'últim trimestre del 2022, any que s'ha tancat amb uns guanys de 4.491 milions de dòlars. Hastings, que no ha explicat els motius de la seva renúncia, continuarà exercint com a president executiu de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb el pas enrere de Hastings, Ted Sarandos, actual codirector executiu i cap de continguts de la plataforma, i Greg Peters, fins ara director d'operacions, ocuparan les màximes posicions de poder dins de l'empresa. Ells seran els encarregats de mantenir la companyia en un moment en què el creixement de nous subscriptors s'ha alentit, especialment als Estats Units, i la competència entre plataformes ha crescut. Durant la primera meitat del 2022, de fet, Netflix va perdre per primer cop subscriptors, tot i que posteriorment va experimentar un creixement.

“El 2022 va ser un any dur, amb un començament accidentat però amb un final més brillant. Creiem que tenim un camí clar per reaccelerar el creixement dels nostres ingressos: continuar millorant tots els aspectes de Netflix, llançar l'ús compartit del pagament i construir una oferta d'anuncis", indica l'empresa en una carta als inversors.

Entre els plans de futur de Netflix s'inclouen la cerca de noves vies d'ingressos, com ara l'exploració del món dels videojocs, i la finalització de l'ús de comptes compartits, que hauria de generar un nou grup de subscriptors. També forma part d'aquests plans per accelerar els ingressos la posada en marxa de la tarifa més barata amb anuncis, que fa mesos que ja està disponible.

Reed Hastings va cocrear Netflix l'any 1997 amb Marc Randolph i inicialment l'empresa funcionava com un servei de lloguer de DVDs amb una tarifa plana. L'evolució d'internet va propiciar que l'empresa a poc a poc anés deixant enrere el format físic del DVDs i s'aventurés a oferir continguts per streaming, fins al punt de produir-ne de propis. D'aquesta manera, Netflix va acabar convertint-se en la punta de llança d'un sector que ha acabat modificant la manera com es consumeixen els continguts audiovisuals.

stats