"Que ve l'amor, que ve l'amor!": fornada de sèries romàntiques per passar la calor

El final de 'Con amor, Victor' i la segona temporada de 'Amor y anarquía' són dues de les novetats d'aquesta setmana

4 min
Els protagonistes d''Amor y anarquía'

L'amor, quasi en lletres majúscules, pot estar present en tota mena de sèries. És el protagonista de les sempre escasses comèdies romàntiques, però també es pot deixar veure en grans drames d'època –apareix a la recent La serpiente de Essex– i, fins i tot, en sèries polítiques (la quarta temporada de Borgen, per exemple, té una història d'amor que serveix de mirall de la relació entre Groenlàndia i Dinamarca). Aquesta setmana moltes de les novetats de les plataformes tenen com a fil conductor l'amor, i si l'amor arriba, nosaltres ens deixem endur per ell i us resumim les propostes més destacades que es poden veure als serveis de streaming.

1.
'Con amor, Victor' (Disney+)

Tercera i última temporada

'Con amor, Victor'

Molt abans que arribés Heartstopper i ens estovés el cor a tots, ja hi havia una sèrie que també explicava amors adolescents gais: Con amor, Victor. La ficció, que va ser inclosa a l'apartat de continguts adults de Disney+ perquè a la plataforma li va semblar massa atrevida, arrencava amb l'arribada del Victor, adolescent, gai i de família llatina, a un nou institut. Al final de la segona temporada, el protagonista, interpretat per Michael Cimino, havia de decidir qui volia que fos la seva parella, el Benji, un noi complicat, o el Rahim, que acaba d'arribar a l'institut. Els espectadors descobriran quina és la seva tria a la tercera i última temporada de la sèrie.

2.
'Amor y anarquía' (Netflix)

Segona temporada

La Sophie, protagonista d''Amor y anarquía'

Una de les característiques de Netflix és que té la capacitat de convertir en petits fenòmens sèries que s'estrenen sense gaire publicitat. Això és el que va passar amb aquesta ficció sueca, que amb la seva primera temporada va aconseguir enganxar els espectadors de comèdies romàntiques sense cursileries. A l'inici d'Amor y anarquía, la Sofie (Ida Engvoll) és una consultora casada i amb dos fills que ha de reestructurar una editorial on també treballa el Max (Björn Mosten), un jove informàtic amb qui comença un joc de seducció. En la nova temporada, de la qual Netflix no ha fet cap publicitat, la Sofie comença una nova vida en què hi ha d'encaixar el Max. Una crisi de la mitjana edat farà que res surti com ella i el Max esperaven.

3.
'El verano en que me enamoré' (Amazon)

Primera temporada

'El verano en que me enamoré'

Les pel·lícules Mi primer beso i A todos los chicos de los que me enamoré, totes dues de Netflix, han demostrat que les adaptacions de bestsellers romàntics per a públic adolescent triomfen entre els espectadors més joves (i no tan joves). Ara Amazon també puja a aquest tren transformant en sèrie de televisió la saga de novel·les Verano, un altre dels èxits de l'escriptora Jenny Han, responsable de la trilogia A todos los chicos de los que me enamoré. La sèrie, en què Han exerceix de showrunner, explica la història d'Isabel Conklin (Lola Tung), una noia de 16 anys que passa tots els estius a Cousins Beach amb la seva mare, el seu germà gran, la millor amiga de la seva mare i els seus dos fills, el Conrad i el Jeremiah. Segons Amazon, es tracta "d'un drama multigeneracional que gira al voltant d'un triangle amorós entre una noia i dos germans, els canvis en les relacions entre mares i fills i el poder durador d'una forta amistat femenina". Tot això lligat amb música de Taylor Swift, de la qual sona la cançó This love al tràiler.

4.
'La fragancia del primer amor' (Filmin)

Primera temporada

'La fragancia del primer amor'

Inclosa a la llista de les millors sèries internacionals del 2021 de la revista Variety, La fragancia del primer amor és la primera ficció taiwanesa centrada en una relació lèsbica. Les protagonistes són la Yi-min, casada i amb un fill, i la Tinting, que van ser millors amigues, i alguna cosa més, durant els anys de l'institut. El seu retrobament en un casament farà que la Yi-min reflexioni sobre si va fer bé o no en renunciar, per por, a viure com a dona lesbiana. La història s'explica en el context de la recent legalització del matrimoni homosexual a Taiwan, que va tenir lloc el 2019. "Els estereotips sexuals i els valors familiars tradicionals segueixen existint a la societat, cosa que fa que les famílies LGTBIQ+ no siguin acceptades per la gran majoria. Aquesta sèrie retrata l'amor i la passió entre dues dones i els conflictes entre una família homosexual i els estereotips tradicionals. És un retrobament amb el primer amor amb un toc romàntic", explica la directora, Angel I-Han Teng. La sèrie està formada per sis episodis de 15 minuts, així que és ideal per a aquells que no tenen gaire temps.

5.
'Sanditon' (Cosmo)

Segona temporada / 21 de juny

Charlotte Heywood (Rose Williams), protagonista de 'Sanditon'

A l'estiu també hi ha forat per a les sèries de tassetes, i Cosmo estrena la segona temporada de Sanditon, l'adaptació de la novel·la inacabada de Jane Austen. Aquesta nova entrega és, en certa manera, un reinici de la sèrie, ja que Theo James, que interpretava el pretendent de la protagonista, la Charlotte (Rose Williams), va anunciar que no hi apareixeria més. Així doncs, l'heroïna austeniana torna a Sanditon, el poble pesquer que aspira a convertir-se en nucli d'estiueig, decidida a no enamorar-se i dedicar-se a qüestions més pràctiques, com ara treballar. Aconseguirà una posició d'institutriu i s'encarregarà de l'educació d'una noia de 17 anys contrària a l'autoritat i d'una nena de 9 anys que somia ser espia. La Charlotte té molt bones intencions, però no hi ha dubte que l'amor tornarà a picar a la seva porta. La pregunta és si ho farà en forma de coronel de l'armada anglesa o de noble antipàtic.

stats