Publicitat
Publicitat

"Tenir la síndrome de Loeys-Dietz és una maledicció familiar": testimonis de 'La Marató'

Ignasi Arbusà ha explicat que la malaltia que té ell i que ha transmès als seus fills és com "viure amb una bomba de rellotgeria al cor"

Portava la fatalitat al cor, literalment, i la seva sort va ser estar casat amb una cardiòloga que va voler que li fes de "conillet d'Índies" per provar un nou equip de diagnòstic. Així va ser com l'Ignasi Arbusà va descobrir que tenia l'artèria aorta anormalment gruixuda, dilatada, i que allò ho causava una malaltia genètica anomenada 'síndrome de Loeys-Dietz'. Després va saber que havia transmès la síndrome a dos dels seus fills i que a ell segurament li havia traspassat la seva mare, morta de manera prematura poc després del naixement de l'Ignasi. El seu germà, que va morir als 32 anys perquè se li va rebentar l'aorta, també va ser víctima de la mateixa malaltia, tot i que en aquell moment no ho van saber.

Aquesta és la història que ha explicat l'Ignasi a 'La Marató de TV3', dedicada a les malalties del cor. En parla amb serenitat i optimisme, perquè creu que ha tingut la sort de detectar aquesta "maledicció familiar", controlar-la, evitar-ne els pitjors efectes i, algun dia, posar-hi fi. De moment, és conscient que tenir aquesta malaltia és viure "amb una bomba de rellotgeria".

 

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT