Mèdia 17/03/2021

'Sky rojo': el creador de 'La casa de papel' canvia els atracaments per la prostitució

La nova sèrie de Netflix és un 'road trip' protagonitzat per tres dones que fugen d'un club de carretera

2 min
Les protagonistes de 'Sky rojo'

Després de perpetrar l'atracament més famós de la televisió amb La casa de papel, Álex Pina, juntament amb Esther Martínez Lobato, s'endinsa en el món de la prostitució amb Sky rojo, la seva nova sèrie per a Netflix, que estarà disponible aquest divendres a la plataforma. La parella de creadors no abandonen la marca de la casa: acció trepidant –beneficiada per capítols de mitja hora–amb personatges potents i molt humor negre. Les tres protagonistes d'Sky rojo són la Coral (Verónica Sánchez), la Wendy (Lali Espósito) i la Gina (Yany Prado), tres dones que fugen del prostíbul Las Novias, situat a l'illa de Tenerife, en busca de la llibertat després d'haver matat el proxeneta Romeo (Asier Etxeandia).

"Tots hem vist a la carretera els neons i les lletres d'algun club, i sistemàticament veiem als informatius com es desmantellen operacions de tràfic de blanques. Això està passant, és una bombolla en la realitat que tothom coneix sense veure el que passa de portes endins; nosaltres volem implicar els espectadors en aquesta realitat", expliquen els creadors. Amb estètica pulp i una banda sonora que barreja des de La leyenda del tiempo, de Camarón de la Isla, fins a la versió de Con altura de Las Ginebras, Sky rojo mostra sense embuts la situació d'explotació que viuen les tres dones, que s'acaben convertint en protagonistes d'un road trip desenfrenat. "Gairebé sempre fem híbrids, i aquest l'hem volgut anomenar «pulp ibèric». Està barrejat amb acció, amb una road movie i una buddy movie, i volíem que tot això funcionés amb valor estètic propi i molt hiperbolitzat. Tot està tres punts per sobre del normal", explica Pina. El creador, que reconeix que el fet d'optar per capítols curts ha suposat un repte a l'hora d'escriure, assegura que la paraula que més bé defineix la sèrie és energia.

Crítica al tràfic de blanques

Per a Verónica Sánchez, una de les qualitats de la sèrie és que toca la qüestió de la prostitució de forma "valenta" i "innovadora". "Està lluny de frivolitzar, fa justament el contrari. El que explica, ho explica amb honestedat. Ens fiquem en totes les polèmiques sense que hi hagi cap mena d'ambigüitat", assegura l'actriu, que va saltar a la fama gràcies a una altra sèrie, Los Serrano. Tot el repartiment defensa la sèrie com una denuncia del tràfic de blanques i els creadors reconeixen que, encara que es tracti d'entreteniment, han volgut "sensibilitzar i commoure" sobre aquesta problemàtica i que els espectadors trobin una lectura més profunda amagada en un embolcall molt atractiu.

Si bé el protagonisme és per a les tres fugitives, el repartiment masculí està ple de noms coneguts. A banda d'Asier Etxeandia, també participen en la sèrie Enric Auquer i Miguel Ángel Silvestre. El primer, que torna al món de les sèries després de Vida perfecta i La línea invisible, interpreta el Christian, un dels sicaris del Romeo, mentre que Silvestre és el seu company Moisés. "Hi ha un posicionament directe. Si hi ha una persona que consumeix prostitució i cada setmana va a un puticlub a violar, potser si veu aquesta sèrie s'ho replanteja", sentencia Auquer.

stats