Mèdia 24/05/2015

Suècia guanya Eurovisió per sisena vegada gràcies a Måns Zelmerlöw

Edurne decep i acaba en 21a posició, amb només 15 punts

Ara
2 min

BarcelonaMåns Zelmerlöw portarà el Festival d'Eurovisió a Suècia per sisena vegada a la història del festival. El seu tema 'Heroes' s'ha proclamat vencedor de la 60a edició del certamen, amb 365 punts, després d'una ajustada lluita amb Rússia, que no s'ha resolt fins al tram final de la llarga ronda de votacions, que ha passat per 40 països diferents. Finalment, la russa Polina Gagarina ha reunit 303 punts amb 'A million voices' i ha acabat en segona posició. Ha completat el podi el trio italià Il Volo, amb 292 punts per al seu 'Grande amore'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, s'ha complert al peu de la lletra el que havien pronosticat les cases d'apostes, que situaven aquests tres temes, i en aquest mateix ordre, com a principals candidats al títol. Un cop més, però, el bon veïnatge ha pesat tant o més que la qualitat musical a l'hora de determinar el resultat final: la majoria de països han donat les màximes puntuacions a aquells amb qui comparteixen frontera.

Amb el triomf d'aquest dissabte, Suècia es converteix en el segon país amb més victòries al Festival d'Eurovisió, amb sis, només per darrere d'Irlanda, que ha guanyat en set ocasions. El certamen tornarà al país nòrdic només tres anys després de l'última vegada.

Pel que fa a la representant espanyola, el seu resultat ha decebut. Edurne aspirava a situar-se entre les deu primeres posicions i fins i tot a millorar el desè lloc obtingut l'any passat per Ruth Lorenzo, però finalment ha estat 21a, amb només 15 punts. "Estic supercontenta. Ho hem fet tan bé com hem sabut. Em sento guanyadora", ha dit Edurne en declaracions a Televisió Espanyola just després que s'acabés el festival. Malgrat tot, una de les pitjors notícies se l'ha endut el país amfitrió, Àustria, que ha passat del primer lloc de l'any passat a l'últim, sense sumar ni un sol punt. També s'ha quedat a zero Alemanya.

La ronda de votacions ha estat marcada pels problemes tècnics: fins a tres connexions han fallat quan els portaveus dels països es disposaven a anunciar les seves puntuacions, i s'han hagut de deixar per al final. Una de les protagonistes de la nit ha estat la guanyadora de l'any passat, Conchita Wurst, que no només ha lliurat el trofeu a la seva successora sinó que, a més, ha col·laborat en la presentació de la gala i ha amenitzat l'espera durant l'estona destinada a les votacions amb una actuació.

stats