Mèdia 05/04/2016

Telecinco estrena finalment els nous capítols de ‘La que se avecina’

La sèrie incorpora quatre personatges nous

àlex Gutiérrez
2 min
Telecinco estrena finalment els nous capítols de ‘La que se avecina’

BarcelonaLa comunitat de veïns de Montepinar surt de la letargia. Telecinco s’ha decidit a estrenar finalment avui la novena temporada de La que se avecina, que els últims anys arribava a la tardor. La sèrie, un dels bastions més populars de Telecinco, s’enfrontarà així a El caso de La 1 i Allí abajo d’Antena 3. Per fer-ho compta amb la incorporació de quatre nous personatges. És el cas del Teodoro, el germà de l’Amador, interpretat per Ernesto Sevilla: ja havia aparegut en episodis de temporades anteriors i la química entre ells -els intèrprets són amics d’infància- ha fet decidir el creador d’aquesta comèdia, Alberto Caballero, a sumar-lo com a personatge fix.

La novena temporada també compleix amb la tradició recent de repescar actors d’anys anteriors o, fins i tot, de la sèrie precedent Aquí no hay quien viva. És el cas de Luis Merlo: qui aleshores interpretava el Mauri, un homosexual amb tendència a embolicar-ho tot, ara encarnarà Bruno Quiroga, un concertista de piano a qui la seva dona deixa i que troba consol en les sessions amb la psicòloga Judith Becquer (fins al punt que desenvolupa una dependència d’ella). Una altra actriu recuperada és Loles León: tot i que serà només personatge episòdic, la seva tornada té un alt valor simbòlic, ja que va abandonar Aquí no hay quien viva després de la primera temporada, disconforme pel fet de cobrar el mateix que els seus companys, en aquesta sèrie coral. La retrobada és, per tant, també una reconciliació.

La llista de personatges fixos nous es completa amb la Yolanda (Miren Ibarguren), que s’enamora perdudament de l’Amador, i l’Alba (Víctor Palmero), la filla transsexual d’Antonio Recio i Berta Escobar. Per contra, el comiat més destacat és el del Leo (Luis Miguel Seguí), en una marxa abrupta, ja que l’actor va abandonar la sèrie sense gravar el seu comiat, que finalment s’explicarà amb una el·lipsi. Des del punt de vista argumental, tal com ha explicat Caballero en la presentació dels nous episodis, la temporada es caracteritza pel fet que alguns personatges assoleixen els objectius que han perseguit anys i anys. Ara bé, la satisfacció que això els reporta és desigual.

Amb una quota del 23,7% i 4.007.000 espectadors de mitjana, La que se avecina va signar una bona vuitena temporada. De fet, els tres anys més exitosos d’aquesta comèdia costumista han sigut els tres últims. I les repeticions del canal FdF acostumen a estar també en el podi del més vist del dia a les televisions temàtiques.

stats