Televisió
Mèdia 02/06/2014

Telefónica tanca la compra de Canal+ i millora l'oferta fins als 750 milions

L'operació segueix pendent de l'aprovació de les autoritats de competència

Ara
1 min
Juan Luis Cebrián, en una intervenció a Cuatro

BarcelonaPrisa i Telefónica han signat aquest dilluns l'acord per la compravenda d'accions de Canal+. Així, Telefónica adquirirà el 56% de les accions de la companyia actualment en mans de Prisa. Ho farà a un preu de 750 milions d'euros, 25 milions més que els que havia ofert en un primer moment. D'aquesta manera, la companyia telefònica es convertirà en accionista majoritària: amb el 22% que ja té sumarà el 78% de les accions. El 22% restant està en mans de Mediaset.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'operació, però, està condicionada a l'aprovació tant dels bancs creditors de Prisa com de les autoritats de competència (tant espanyoles com, probablement, de Brussel·les).

Prisa ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que l'operació li suposarà una pèrdua comptable de 2.067 milions d'euros, de manera que es posa l'empresa en situació de "desequilibri patrimonial". Però explica que el seu contracte de finançament implica que una part del deute de la companyia es convertirà automàticament en préstecs participatius.

stats