Mèdia 17/05/2013

Telemadrid no rectificarà pel reportatge que comparava Mas amb el nazisme

La cadena nega en la seva resposta per carta a ERC que fes cap comparació

Ara
2 min

BarcelonaTelemadrid no té intenció de fer cap tipus de rectificació en relació amb el reportatge emès al programa 'Zoom' de la cadena autonòmica madrilenya en què assegurava que el nacionalisme català utilitza les mateixes tècniques de "manipulació del llenguatge" que havia "creat" l'estalinisme i havia "perfeccionat" el nazisme. La cadena ha remès una carta al portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, en resposta a la missiva que aquest havia fet arribar a la direcció de Telemadrid per reclamar "una rectificació pública, clara i contundent", i en aquest text el canal deixa clar que no pensa prendre cap mesura.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"M'alegra que Sa Senyoria hagi tingut ocasió de visionar el reportatge de Telemadrid sobre la perversió del llenguatge en la política, alhora que lamento el disgust causat", diu la carta, que signa el director general de la cadena, José Antonio Sánchez Domínguez. A continuació, el document recomana a Bosch que "torni a visionar el breu reportatge" –que continua penjat a la web del programa– perquè comprovi que "en cap moment Telemadrid ha comparat el president de la comunitat autònoma de Catalunya, ni destacats líders d'ERC, amb dirigents estalinistes i nazis", tal com Bosch va denunciar "erròniament".

"Si hagués estat així –admet Sánchez–, Telemadrid hauria incorregut, no ja en una greu banalització de l'estalinisme i el feixisme, sinó en una autèntica aberració històrica". En conseqüència, conclou el text, "Telemadrid no ha de fer cap rectificació clara i continundent".

El reportatge comença assegurant que "la propaganda estalinista ho va crear, els nazis ho van perfeccionar, i avui ens apodera i articula sense que molts en siguin conscients. És la perversió del llenguatge". Mentrestant mostra, consecutivament, imatges de Ióssif Stalin, Adolf Hitler, tres encaputxats d'ETA, Artur Mas i la vicepresidenta, Joana Ortega, durant una reunió del Govern.

stats