Mèdia 27/10/2020

'The mandalorian' torna a cavalcar per la galàxia

Disney+ té en espera una llarga llista de projectes vinculats a La guerra de les galàxies

Alejandra Palés
3 min
'The mandalorian'

BarcelonaQuan Disney+ va saltar a l'arena de l'streaming ho va fer amb The mandalorian com a gran reclam i no es va equivocar. La sèrie, un nou producte basat en l'univers de La guerra de les galàxies, és, amb diferència, la producció de la plataforma que ha transcendit més entre el gran públic. Amb ja més de 60 milions de subscriptors a tot el món, Disney+ estrena aquest divendres la segona temporada d'aquest western galàctic que segueix les aventures d'un caça-recompenses sense cara –sempre porta casc– i de Baby Yoda, l'autèntica estrella de la sèrie.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb un univers tan extens i amb tantes produccions associades –des de les pel·lícules originals fins a sèries d'animació–, The mandalorian corria el risc de deixar indiferents els seguidors de la saga, però finalment no ha sigut així. La ficció no només ha convençut els fans sinó també la crítica i el sector: la primera temporada va aconseguir la nominació a l'Emmy a la millor sèrie dramàtica i va arrasar en les categories tècniques.

'Joc de trons', el mirall

Per a la segona temporada, Jon Favreau, creador de la sèrie i de blockbusters com Iron Man, promet més i millor seguint l'estela de l'últim gran fenomen seriòfil, Joc de trons. "A mesura que anem introduint nous personatges, tenim l'oportunitat de seguir diferents trames", explica Favreau a la revista Entertainment Weekly. "La gent estava fascinada per Joc de trons i per com evolucionava a mesura que els personatges entraven en noves trames. Per a mi, com a espectador, era molt atraient", recorda el creador. Més enllà de l'evolució dels personatges, The mandalorian i Joc de trons tenen una altra cosa en comú: un pressupost milionari. La primera entrega de la sèrie galàctica va tenir un cost aproximat de 100 milions de dòlars, l'última temporada de Joc de trons tenia un pressupost de 90 milions de dòlars (15 milions cada un dels sis capítols).

Com ja va fer amb la primera temporada, Disney+ alliberarà els vuit episodis de la segona entrega setmana a setmana, un model d'emissió que xoca directament amb el que promociona Netflix. La trama, com ja va passar amb els primers capítols, està envoltada de secretisme. Sí que se sap, però, el nom d'alguns dels actors que s'incorporen a la sèrie, com ara Rosario Dawson, que serà Ahsoka Tano, un personatge provinent de la sèrie d'animació Star Wars:The clone wars.

Qui continua a la sèrie, encara que se li vegi poc la cara, és Pedro Pascal, l'actor que s'amaga sota el casc del Mando i que es va fer famós pel paper de príncep Oberyn a Joc de trons. En el viatge que emprèn, el caça-recompenses haurà de fer front a nous obstacles que posaran en perill la seva lleialtat cap a Baby Yoda, amb qui té una relació gairebé paternofilial. "En aquesta experiència ell és, bàsicament, un passatger: no sap què passarà ni quina és la millor manera de protegir la criatura. No sabem quan temps ho farà", explica Pascal.

Una prova del rèdits que obté Disney+ amb The mandalorian són els plans de la plataforma per fer-ne diferents spin-offs. Bob Iger, president de Disney, ho va avançar al febrer després de presentar els resultats trimestrals de la companyia. Llavors va explicar que Disney estava explorant "la possibilitat d'introduir nous personatges [a The mandalorian] i, posteriorment, que aquests personatges tinguin les seves pròpies sèries". Tot i que Disney encara no ho ha confirmat, sembla que hi ha en marxa fins a tres sèries derivades de The mandalorian. Hi ha galàxia per estona.

Els altres projectes galàctics de Disney+

Comptar amb un univers tan popular i exitós com el que va crear George Lucas és massa atractiu per no treure'n tot el suc possible. Aquests són alguns dels projectes que ja té en marxa o prepara la plataforma:

'Lego Star Wars holliday special'

No és el producte més canònic de la saga, però ajunta dos mons amb un gran coixí de fans, La guerra de les galàxies i Lego. El 17 de novembre la plataforma estrena en exclusiva aquest especial fet amb figures de Lego i que temporalment se situa després dels fets que explica la pel·lícula Star Wars: L'ascens de Skywalker, el comiat de l'última trilogia.

Sèrie preqüela de 'Rogue One'

Encara sense títol oficial, Disney ja treballa en una ficció sorgida de la pel·lícula Rogue One que se centrarà en el passat de Cassian Andor, personatge interpretat per Diego Luna. La sèrie portava quatre setmanes de producció quan va haver d'aturar-se a causa de la pandèmia.

Sèrie sobre Obi Wan-Kenobi

Obi Wan-Kenobi, el mestre d'Anakin i Luke Skywalker, també tindrà sèrie pròpia. Ewan McGregor reprèn el personatge que ja va interpretar en la segona trilogia de La guerra de les galàxies i que en les tres pel·lícules inicials era interpretat per Alec Guinness. La sèrie, els guions de la qual s'han hagut de reescriure, començarà el procés de producció el març del 2021 i és una de les grans apostes de la plataforma.

'The bad batch'

Disney+ té previst estrenar el 2021 aquesta nova sèrie d'animació que recupera personatges de Star Wars: clone wars, una altra proposta de dibuixos animats. Els protagonistes seran els membres d'un esquadró de soldats.

stats