Mèdia 07/02/2020

Absolen Toni Albà pels tuits contra la jutge Lamela, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

L'actor va ser jutjat per un suposat delicte d'injúries

Ara
2 min
Toni Albà

BarcelonaL'actor Toni Albà ha sigut absolt del delicte d'injúries que se li havia imputat arran de diverses piulades referides a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela (que va dictar les ordres de presó provisional contra els Jordis i els exmembres del Govern), a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. El mateix Albà ha fet saber a través de Twitter que el seu advocat li havia notificat la decisió judicial.

L'origen de la causa es trobava en diversos tuits que l'actor va publicar l'octubre del 2017. El dia 3 va retuitejar una fotografia que agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'havien fet al port de Barcelona després de la seva violenta actuació durant el referèndum de l'1-O, i ho va comparar amb la pel·lícula El hundimiento, que narra la caiguda del règim nazi.

Sobre Lamela, va publicar diversos missatges que feien jocs de paraules amb el seu cognom.

Els fets van ser denunciats per la brigada d'informació de Barcelona de la Policia Nacional, i a l'octubre el jutjat penal número 2 de Vilanova i la Geltrú va obrir el judici oral. Finalment, però, Albà ha quedat absolt perquè, en opinió del jutge, les seves opinions queden protegides pel dret a la llibertat d'expressió. "[Albà] va emetre una opinió en un assumpte d'especial rellevància política –diu el jutge– i, per tant, ens trobem davant de l'àmbit en què el dret fonamental de la llibertat d'expressió i opinió rep la seva protecció més àmplia, de manera que la sanció penal resulta possible només de manera molt restrictiva quan resulta necessària en una societat democràtica".

L'any passat, Toni Albà va ser apartat del Polònia arran d'una altra polèmica per diverses piulades que havia fet contra l'aleshores líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas. La productora del programa de TV3, Minoria Absoluta, va anunciar que l'apartava temporalment, però poc després ell mateix va decidir que no hi tornaria a participar.

stats